Bedran: HAMAS, ulusal uzlaşı konferansı için Çin'den davet aldı

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro üyesi Hüsam Bedran, HAMAS’ın Fetih dahil Filistinli grupların katılımıyla Pekin’de düzenlenecek geniş kapsamlı ulusal uzlaşı konferansı için Çin’den davet aldığını bildirdi.

Bedran: HAMAS, ulusal uzlaşı konferansı için Çin'den davet aldı

Bedran, Çin’in ev sahipliği yapacağı konferansın 21-22 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceğini ifade etti.

HAMAS’ın, Çin’in davetine Filistin’de birlik ve bütünlüğün sağlanması için sorumluluk duygusuyla olumlu yaklaştığını belirten Bedran, Pekin’deki görüşmelerin tüm grupların katılımıyla gerçekleşeceğini ve ikili görüşmeler planlanmadığını kaydetti.

 Konferansın nisan ayında yine Pekin’de gerçekleştirilen uzlaşı görüşmelerinin devamı niteliğinde olacağına işaret eden Bedran, diğer grupların önceki görüşmelerde alınan kararlardan geri adım atmayacaklarını ümit ettiklerini dile getirdi.

 HAMAS ve Fetih hareketleri 30 Nisan’da Çin’in başkenti Pekin’de uzlaşı görüşmeleri için bir araya gelmişlerdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien, söz konusu görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, tarafların birçok konuda ilerleme kaydettiklerini ve diyalogu sürdürmek için en kısa zamanda yeniden bir araya gelmek üzere anlaştıklarını söylemişti.

HAMAS’ın milli birliğin sağlanması için Çin’deki konferansa ve diğer tüm konferanslara olumlu bir ruhla katılmaya hazır olduğunu söyleyen Bedran, Filistin halkının çıkarlarına, özgürlük ve bağımsızlık talebine herkesten çok bağlı olduklarını açıkladı.