'Bayramlar; Cenab-ı Hakk’ın bize hediye ettiği saadet günleridir'

​Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdalıları, bayramların bizzat Allah tarafından Müslümanlara hediye edilen hediye önemli günler olduğu belirtildi.

'Bayramlar; Cenab-ı Hakk’ın bize hediye ettiği saadet günleridir'

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Allah'a hamd edilerek başlanılan mesajda, "Bizi İslam ile şereflendiren ve müminlerin kalplerini İslam bağı ile bağlayan yüce Allah’a sonsuz hamd u senalar olsun. Salat ve selam; âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed’e (Sallahu Aleyhi Vesellem) pak ehl-i beytine, gökteki yıldızlar hükmünde olan ashabına ve kıyamete dek O’nun yolunu sürdürecek tüm müminlerin üzerine olsun." denildi.

Bir Hadis-i Şerif'in aktarıldığı mesajında, "Resulullah, 'Ramazan Bayramı sabahı, melekler yollara dökülür ve şöyle seslenirler: ‘Ey Müslüman topluluğu! Keremi bol olan Rabbinizin rahmetine koşunuz. O, bol iyilik ve ihsanda bulunur. Sonra onlara bol bol mükâfatlar verilir. Siz gece ibadet etmekle emrolundunuz ve emri yerine getirdiniz. Gündüz oruç tutmakla emrolundunuz, orucu tuttunuz ve Rabbinize itaat ediniz, mükâfatınızı alınız.

Bayram namazı kılındıktan sonra bir münadi şöyle seslenir:

“Dikkat ediniz, müjde size! Rabbiniz sizi bağışladı, evlerinize doğru yola ermiş olarak dönünüz. Bayram günü mükâfat günüdür. Bugün sema âleminde mükâfat günü olarak ilan edilir." (el-Tergîb ve't-Terhîb Trc. 2:332.)" ifadelerine yer verildi.

Mübarek ramazan ayını geride bırakmanın hüznünü yaşandığı ifade edilen açıklamada, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan, bünyesinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni barındıran; gündüzlerini, oruçlu geçirip Kur’an tilaveti ve mukabele sünnetiyle süslediğimiz; gecelerini teheccüd namazı ile bereketlendirdiğimiz; fitre, sadaka ve zekâtlarımızla fakirleri gözeterek malımızı arındırdığımız ayların sultanı mübarek Ramazan-ı şerifleri geride bırakmanın hüznü içerisindeyiz.

Bu sene Ramazan-ı şerifi, dünyayı saran salgın virüsün gölgesinde geçirdik. Bütün bu sıkıntılara rağmen İslam ümmeti; bir ay boyunca gündüzleri oruçla geceleri ibadetle geçirerek her türlü sıkıntıdan âlemlerin Rabbi olan Allah’a sığındılar. Allah’ın emirlerini yerine getirmenin verdiği huzurla ibadetlerin kabul edileceği ümidiyle tüm İslam âlemi, Bayramın gelmesiyle manevi bir haz duymakta ve sevinmektedir." denildi.  

"Bayramlar; Cenab-ı Hakk’ın bize hediye ettiği saadet günleridir"

"Rahmet mevsimi olan Ramazan ayından sonra bizlere Ramazan Bayramı’nı bahşeden Rabbimize sonsuz şükürler olsun." denilen mesajın devamında, "Allah resulü Medine’ye hicret ettikten sonra Medine’de kutlanılan iki geleneksel bayramı kastederek 'Allah Teâlâ size, kutladığınız bu iki bayramın yerine, daha hayırlısını, Ramazan (Fıtır) Bayramı ile Kurban Bayramını hediye etti' buyurmuştur. Hadis-i şeriften de anlaşılacağı üzere Ramazan Bayramı, bizzat Allah tarafından müminlere ikram edilen ilahi bir hediyedir. Bayram; peşin ve geçici dünya tutkularına rağmen Rabbinin vaadine iman eden ve ebedi ahiret saadetini tercih eden müminlere, dünya hayatında verilen temsili bir hediyedir. Asıl büyük mükâfat ise ahirette ziyadesiyle verilecektir. Bayramlar; Cenab-ı Hakk’ın bize hediye ettiği saadet günleridir. Bayram; Allah için oruç tutan, yine O’nun rızası için gözünü, kulağını, kalbini ve dilini muhafaza edip, günahlardan uzak durarak Allah’a yakın olmaya çalışan müminlere verilen ilahi bir ikramdır." ifadelerine yer verildi.

Ramazan ayında edinilen ibadî alışkanlıklar devam ettirilmeli

Ramazan ayında edilen güzel davranışların devam ettirilmesi gerektiği vurgulanan mesajda son olarak şu ifadeler kullanıldı:

"Ramazan ayı boyunca edindiğimiz; Kur’an-i Kerim ile haşr neşir olma, teheccüd namazı ve diğer nafile namazları gibi ibadî manevi iklimi hiç bozmadan bayramda ve bayram sonrasında da devam ettirme gayreti içerisinde olmalıyız. Malum salgından dolayı Bayram namazını camiye gidip kılamıyorsak da ailemiz ile beraber bayram namazını evimizde ailece eda etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik eder, başta İslam ümmetinin kurtuluşuna, vahdetine ve malum salgınından kurtulmamıza vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederiz."

İLKHA