Bayram yapmayı, gerçekten bayram etmeyi hep özledik

Bayram yapmayı, gerçekten bayram etmeyi hep özledik. “Bir gün mutlaka” diyerek hiç yeise kapılmadan hep bekledik. Ramazan olmadı, kurbana, kurban olmadı, seneye dedik. Ümitlerle yaşadık, kimi zaman zindanda kimi zaman muhaceratta yıllar yılları kovaladı.

Bayram yapmayı, gerçekten bayram etmeyi hep özledik

Acının, gözyaşının yer bulamadığı günlerdir bayramlar… 

Sevincin ve mutluluğun diğer bir adıdır bayramlar…

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i geride bırakan İslam alemi, birçok İslam ülkesinde hüküm süren, zulüm, acı ve gözyaşı sebebiyle bayramı mahzun karşılıyor. 

Ümmet coğrafyasının büyük bir bölümü, iç karışıklıklar ve savaşların gölgesinde bayram havasını teneffüs ediyor. Arakan’dan Doğu Türkistan’a, Gazze’den, Suriye’ye, Keşmir'den Libya ve Yemen'e, emperyalist zulmün pençelerinde kıvranan müslüman kardeşlerimiz gözyaşları içinde bayram sofralarına oturuyorlar.

Ne zaman Ümmet Siyonistelere, Haçlılara ve İslam düşmanı bütün güçlere karşı birleşirse bayramlarımız o zaman bayram olur.

Bayram yapmayı, gerçekten bayram etmeyi hep özledik. “Bir gün mutlaka” diyerek hiç yeise kapılmadan hep bekledik.

Hep, bir sonraki bayrama “inşaallah” deyip ümit ettik. Ramazan olmadı, kurbana, kurban olmadı, seneye dedik.

Ümitlerle yaşadık, kimi zaman zindanda kimi zaman muhaceratta yıllar yılları kovaladı.

Bayram maalesef herkese aynı coşkuyu yaşatmıyor. Kaybettiklerinin acısını yaşayanlar bir yana, doğup büyüdüğü mücadele verdiği topraklardan uzak muhaceratta hüzünler içinde bayramı karşılayanlar bir yana.

Bayram dünyanın bir çok yerinde zindanlarda tutulan esirler için sevinç içinde ayrı bir hüznü barındırıyor.

Evet bugün bayram, “ Ramazan Bayramı.”

Bugün İslam ümmetinin acının bayramını yaşadığı bir gün. Bugün Koronavirüsten dolayı bütün insanlığın sıkıntı çektiği bir gün. Bütün bunlara rağmen biz yine bayramımızı kutlayacağız ve bugünleri canlı tutmaya çalışacağız.

Rabbim İslam ümmetini daha kötü durumlara düşmekten korusun.

Ümidimizi tümüyle kaybetmeden, yeise kapılmadan bekleyeceğiz gelecek daha güzel bayramları.

İslam coğrafyasında işgallerin son bulduğu, Yeryüzünde dağılmış, ayrılığa düşmüş veya üzerine ölü toprağı serilmiş ya da birbirine düşmüş İslam ümmetinin yeniden dirilişe geçtiği ve adaletin dünyaya hakim olduğu gerçek bayramalara kavuşmak dileğiyle Habernas ailesi olarak bütün okuyucu ve takipçilerimizin bayramı mübarek olsun. Cejna we piroz be. (Habernas.com)