Batman’da muhtaçların yüzü 'kurban eti' ile gülecek

Batman Umut Kervanı, kestirdiği yüzlerce kurban etini yetimler başta olmak üzere fakir ve muhtaç ailelere ulaştıracak.

Her yıl on binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Batman Umut Kervanı, bu Kurban Bayramı'nda da yetimler başta olmak üzere binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırmanın çabası içerisinde.

Başlattıkları kurban bağışı kampanyasıyla fakirlerin yüzünün gülmesi için yoğun bir çaba harcayan Umut Kervanı, kesilen kurbanların bayramın 4’ncü gününe kadar ihtiyaç sahiplerine dağıtmayı hedefliyor.

Bayramın birinci gününde hummalı bir çalışma yürüten ve binlerce aileye kurban eti ulaştıracak olan Umut Kervanı, üye ve gönüllüleriyle bayram namazının ardından mezbahaneye geldi. Kurbanlıklar, burada uzman kişiler tarafından tekbir ve salavatlar eşliğinde kesildi.

Kurban Bayramı'nın tüm İslam ümmetine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Batman Umut Kervanı Başkanı Mehmet Ali Işık, çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktardı.

"Kurbanlar bağışlanırsa ulaşmak istediğimiz hedef daha da büyüyecek"

Umut Kervanı olarak Batman’da kurban hazırlıklarını bitirdiklerini belirten Işık, "Bayram namazından sonra üye ve gönüllülerimizle beraber vekâlet doğrultusunda kurban kesimini gerçekleştirmek için Batman’ın en nezih, temiz mezbahanesine geldik. Kurban kesimlerimize başladık. Bugün inşallah yüzlerce kurban kesimini gerçekleştireceğiz. Kestiğimiz kurbanlarımızı bugün soğuk hava depolarında dinlendireceğiz. Daha sonra yarın ve öbür gün bu kurban etlerini güzel bir şekilde paketleyip yarından itibaren binlerce aileye dağıtmaya başlayacağız. Rabbim bize vekâlet veren ve bu konuda emeği geçen herkesten razı olsun. Hayırseverlerimiz kurbanlarını bize bağışlarlarsa ulaşmak istediğimiz hedef daha da büyüyecektir." diye konuştu.

İLKHA