Yakalanan casuslar Dahlan'ın adamları

Dün Esenyurt'ta yakalanan iki BAE ajanının, Ortadoğu’nun kiralık katili olarak anılan Muhammed Dahlan’a yakın olan Z.H ve S.S.’nin Birleşik Arap Emirlikleri hesabına ajanlık yaptıkları tespit edildi.

Yakalanan casuslar Dahlan'ın adamları

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Cemal Kaşıkçı cinayetinden birkaç gün sonra Türkiye’ye giren Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı Z.S.’yi adlı kişiyi takibe alındı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) için çalıştığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra, çıkarıldıkları  İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği Mahkemesi'nde  "askeri, siyasi ve uluslararası casusluk" suçlarından tutuklanan iki kişiden bir olan Semir Şaban isimli kişinin;  2008 yılında Gazze'de Hamas hükümeti tarafından Muhammed Dahlan adına casusluk yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan dört kişiden biri olduğu bildirildi. Semir Şaban adlı kişi, Gazze'de Hacca gitmek üzere hazırlık yapan hacıların otobüslerine bombalı eylem yapmak üzereyken yakalandığı bildirildi.

Daha önce bölgedeki birçok ülkede görev yaptığını belirlenen Filistin asıllı casusların, ‘Ortadoğu’nun kiralık katili’ olarak anılan Muhammed Dahlan , BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın tetikçiliğini yapıyor. Dahlan’ın, bu iki prens adına Filistin’den Yemen’e kadar dünyanın dört bir yanında onlarca isimi infaz ettiği biliniyor.

Muhalif Araplara fişleme

Türkiye’de bir eleman ağı kurmaya çalışan iki ajan, para karşılığında eleman temin etti. Şüpheliler Türkiye’deki muhalif Arapları ve öğrencilerle ilgili bilgi toplayarak Birleşik Arap Emirlikleri istihbaratına aktardı. Ajanların sadece Türkiye’deki muhalif Arapları fişlemekle de kalmadı. Türkiye karşıtı yapı oluşturmak için çalışmalar yürüten ajanların bu kapsamda bazı gazetecilerle görüştüğü, para karşılığı haberler yaptırdığı iddia ediliyor. Birçok kez Türkiye’ye giriş çıkış yaptığı belirlenen ajanların Cemal Kaşıkçı cinayetinde rol alıp almadığı araştırılıyor.