Batman, Urfa ve Adana'da yüzlerce anne Gazze'de katledilen kadın ve çocuklar için yürüdü

Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki anne ve çocuk katletmesine tepki göstermek amacıyla yürüyüş ve gösteriler devam ediyor. Adana'da düzenlenen yürüyüş ve protesto gösterisinde konuşan HÜDA PAR Adana İl Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Yoldaş, "Gazzeli annelerin acısı biz Adanalı annelerin de acısıdır." dedi.

Batman, Urfa ve Adana'da yüzlerce anne Gazze'de katledilen kadın ve çocuklar için yürüdü

HÜDA PAR Batman Kadın Kolları İl Başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen binlerce anne, çocuklarıyla birlikte siyonist işgal rejiminin Gazze'deki bebek, çocuk ve kadın katliamlarını düzenlediği kitlesel yürüyüşle protesto etti.

Etkinlikte kimi annelerin temsili kefenli bebek taşıdıkları görüldü.

"Anneler Gazze için yürüyor" teması ile yapılan yürüyüş 19 Mayıs Mahallesi Hazreti Ömer (Hacı Talat) Camisi önünde kortej eşliğinde başladı.

Filistin ile Tevhid bayrakları taşıyan ve yürüyüş esnafında sık sık tekbir getiren kadınlar; "Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika", "Katil israil Filistin'den defol", "HAMAS'a selam direnişe devam", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

Siyonistleri lanetleyen sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş, 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu önüne kadar sürdü.

Protesto gösterisi burada yapılan basın açıklamasıyla devam etti. Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Batman Kadın Kolları İl Başkanı Şenay Coşkun, işgalcilerin yalnızca masum sivilleri, çocuk ve kadınları hedef alarak insanlık tarihinin en barbar, en cani katliamlarını gerçekleştirdiğini söyledi.

Şanlıurfa'da yüzlerce anne Filistin için yürüdü 

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Kadın Kolları Başkanlığı "Anneler Gazze İçin Yürüyor" temalı yürüyüş düzenledi.

Yüzlerce kadın Filistin'de katledilen anne ve çocuklar için kent merkezinde Ali Şelli Parkı'ndan Rabia Meydanı'na kadar yürüdü.

Ellerinde Filistin'e destek, siyonizme lanet içeren döviz taşıyan kadınlar slogan atarak yürüdü. Yürüyüşe yol üzerinde bulunan kadınlar da katılım sağladı.

Rabia Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı HÜDA PAR Şanlıurfa İl Kadın Kolları Başkanı Emel Yalçın okudu.

"Barbar siyonist çete zulümlerinin dozunu artırarak sürdürmektedir"

Yalçın yaptığı açıklamada, "Filistin toprakları 1948 yılından bu yana israil terör şebekesi tarafından işgal edilmiş, milyonlarca Filistinli sistematik olarak zulme ve tehcire maruz bırakılmıştır. Ne insana ne de kutsala saygısı olan bu barbar siyonist çete zulümlerinin dozunu artırarak sürdürmektedir. Filistin, şu sözde uygar dünyanın iki yüzlülüğünü her daim ifşa etmiştir.  75 yıldır devam eden bu siyonist işgalin ve zulmün ardından Aksa Tufanı Operasyonu ile 7 Ekim günü, siyonizmin ve onun uşaklarının kara günü, Müslümanlarının ise iftiharı olmuştur. Gazze'nin yetimleri büyümüş ve şanlı bir mücadeleye imza atmışlardır. İşgalci korkak çete ise yalnızca masum sivilleri, çocuk ve kadınları hedef alarak insanlık tarihinin en barbar, en cani katliamlarını gerçekleştirmektedir. Sözde medeniyet timsali Batı ise bu katliamlara alenen destek olmuş ve elini bebeklerin kanına bulaştırmıştır." dedi.

HÜDA PAR Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yoldaş: Gazzeli annelerin acısı bizim acımızdır 

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı tarafından 5 Ocak Meydanı'nda işgalci siyonistlerin sivillere yönelik işlediği katliamlar protesto edildi.

HÜDA PAR Adana İl Kadın Kolları, üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı protestoda, işgal rejimi ve destekçisi ABD aleyhine sloganlar atıldı.

7 Ekim gününün, siyonizmin ve onun uşaklarının kara günü, Müslümanlarının ise iftiharı olduğu vurgulanan açıklamada, terör şebekesinin gerçekleştirdiği katliamlara dünyanın sessiz kaldığı ifade edilerek, Adanalı anneler olarak Gazzeli annelerin yanında olunduğu belirtildi.

HÜDA PAR Yüreğir Kadın Kolları Başkanı Nurten Yıldırım'ın selamlama konuşması sonrası, basın açıklamasını HÜDA PAR Adana İl Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Yoldaş okudu.

Filistin topraklarının 1948 yılından bu yana siyonist terör şebekesi tarafından işgal edildiği vurgulanan açıklamada, "Milyonlarca Filistinli sistematik olarak zulme ve tehcire maruz bırakılmıştır. Ne insana ne de kutsala saygısı olan bu barbar siyonist çete zulümlerinin dozunu artırarak sürdürmektedir." ifadelerine yer verildi.

"Gazzeli annelerin acısı biz Adanalı annelerin de acısıdır"

Tüm annelere seslenilen açıklamada Yoldaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buradan henüz vicdanını kaybetmemiş olan bütün insanlara özellikle annelere sesleniyoruz. Daha ne kadar bu sessizlik devam edecek? Daha kaç annenin bedeninin çocukları ile birlikte parçalanmasına seyirci kalacağız! Kaç çocuk annesine son kez bakıp onu cennete uğurlayacak! Kaç tane abla, abi kardeşine kefen almak için sıraya girecek. Kaç çocuğun adı eline, ayağına yazılacak? Kaç çocuk beninden tanınacak? Soruyoruz ey dünya! Daha kaç tane çocuğun kanının akması lazım uyanman için! Buradan ilan ediyoruz ki; hangi evladının acısına yanacağını bilmeyen Gazzeli annelerin acısı biz Adanalı annelerin de acısıdır. Geride evladını emanet edecek kimseyi bulamayıp onu Allah'a emanet edip şehit olan annelerin emaneti bizlerin emanetidir. Bizler bu emanetlere sahip çıkıp çocuklarımızı Filistin davasıyla büyüteceğiz. Evlerimize siyonist israilin silah sermayesini sağlayacak ürünleri almayacağız. Kararlılığımızla bu zulmün bir bedeli olacağını onlara göstereceğiz. Allah'ın izniyle bu mücadeleye omuz vererek, tıpkı Filistinli annelerin yiğit evlatları gibi bizlerin de yetiştirdiğimiz evlatlar ümmetin gururu olacaktır." (İLKHA)