El-Ezher Şeyhi Et-Tayyib: Tarih, masum Filistinlileri savunmaktan kaçınanları affetmeyecek

İşgal rejiminin dün gece interneti de keserek Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımın durdurulması çağrısında bulunan El-Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, tarihin masum Filistinlileri savunmaktan kaçınanları ve siyonist işgalcileri destekleyenleri affetmeyeceğini söyledi.

El-Ezher Şeyhi Et-Tayyib: Tarih, masum Filistinlileri savunmaktan kaçınanları affetmeyecek

Arap ve İslam dünyasına çağrıda bulunan Et-Tayyib, işgal rejiminin Gazze'ye düzenlediği saldırıların durdurulmasını istedi ve yaşananları "kör terör" olarak niteledi.

Sosyal paylaşım sitesi X hesabında yaptığı açıklamada, siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi’ni hedef alan yoğun bombardımanının, katliamlarının, elektriği ve interneti kesmesinin, yaşam belirtisi olan her şeyi yıkmasının, katliamlar ve savaş suçları hakkındaki gerçekleri aktaracak kaynakları engellemesinin kör bir terör olduğunu, insani ve hukuki tüm gelenekleri ve anlaşmaları çiğnediğini söyledi.

Et-Tayyib, "Araplara, İslam ümmetine ve dünyanın özgür insanlarına düşen görev, insanlık tarihinin benzerini görmediği bir katliama maruz kalan bu mazlum halkı kurtarmak için derhal bir çözüm bulmaktır." dedi.