Batı medyası yalan haberlerle kamuoyunu Gazze'deki katliama karşı duyarsızlaştırıyor
İngiliz gazeteci ve yönetmen Harry Fear, Batı medyasının israil-Filistin çatışmasını (işgalci rejimin saldırılarını) haberleştirirken taraflı tutum sergilediğini belirterek, "Bu haberler, yüzlerce hatta binlerce Filistinlinin öldürüleceği ve Batı kamuoyunda bunun durdurulması gerektiğine ilişkin bir algının olmadığı anlamına geliyor." dedi.
Siyonist terör rejiminin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 2014'te başlattığı savaşın siviller üzerindeki etkilerini konu alan 2019 yapımı Gaza: Still Alive (Gazze: Hala Hayatta) belgeselinin yönetmeni, gazeteci Harry Fear, ana akım Batı medyasının israil-Filistin çatışmasını (işgalci rejimin saldırılarını) aktarırken kullandığı dili değerlendirdi.
Fear, 2012 ve 2014'teki şiddetli çatışmalarda Gazze'de gazetecilik yaptığını aktararak, "Şu anda gördüğümüz şey bir kan gölü. israil halkı adına Gazze halkından intikam almak için tasarlanmış toplu kıyım." ifadesini kullandı.
Açık hava hapishanesine dönüştürülen Gazze'de işgalin son perdesinin sergilendiğini ifade eden Fear, şu görüşlerini paylaştı:
"israil tarafından yapılan kara harekatının aylarca sürebileceği konuşuluyor ki bu durumda Gazze'deki statükonun yeniden belirlenmesi ve israil (işgal rejimi) askerleri tarafından tamamen işgal edilmesi söz konusu. Bunun amacı, HAMAS'ın yönetim kapasitesini ortadan kaldırmak ve Gazze Şeridi'ndeki yönetim olmaktan çıkarmak. Gazze'deki bu şiddet nöbetlerinde daha önce de olduğu gibi savaş yasaları ve kuralları çoktan aşıldı."
Fear, İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin bölgedeki çatışmaları haberleştirirken, Gazze'de öldürülenler için "öldü", israildekiler içinse "öldürüldü" ifadesi kullandığını anımsatarak, "BBC gibi kötü şöhretli kuruluşlar, israil-Filistin çatışmasında tarafsızlık ilkesine rağmen olağanüstü dil ifadeleri sergiledi. Bu, sözde tarafsız habercilikte açık bir 'delilik' örneği." diye konuştu.
İşgalci teröristlerin Filistinliler için kullandığı insanlık dışı tabire de ('insansı hayvanlar') değinen Fear, batı'daki ana akım medya kuruluşlarının, Filistinli sivillerle empati geliştirmediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Ana akım medya ki israil-Gazze çatışmasına ilişkin baskın anlatı israilin bakış açısına dayanıyor. Bu da basitçe, israillilerin hayatlarının çok fazla yüceltildiği, Filistinlilerin hayatlarına ise hiçbir önem atfedilmediği anlamına geliyor."
İngiliz gazeteci, Gazze'de yaşanan durumla ilgili yalan ve manipüle edici haberlerin hızla yayıldığına vurgu yaparak, "Bunun bir parçası da enformasyon savaşı. Bu bir propaganda savaşı." ifadesini kullandı.