Barış Pınarı Harekatı'nda son gelişmeler

Türkiye'nin Suriye'de Fırat'ın doğusunda başlattığı Barış Pınarı operasyonundan 342 YPG'linin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Barış Pınarı Harekatı'nda son gelişmeler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ortak basın toplantısı düzenleyerek Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nın değerlendirdiler.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NATO müttefiki ülkelerin ve Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye'nin operasyonuna gösterdiği tepkileri eleştirdi. Çavuşoğlu, "Adana mutabakatı dahil uluslararası haklarımızı kullandığımızı söyledik. Terör örgütüyle sizin angajmanınız sizin ikiyüzlülüğünüzdür. Bir yandan terörle mücadele deyip diğer yandan teröre destek vereceksiniz" eleştirisinde bulundu.

Stoltenberg de NATO'nun önemli bir müttefik olduğunu ve Türkiye'nin savunması için NATO'nun da ciddi çaba gösterdiğini söyledi. Stoltenberg, "NATO birçok açıdan Türkiye'yi destekliyor. Türkiye'nin güvenliğine yönelik 5 milyar dolarlık askeri altyapı bir yatırımı yaptık ve bunu arttırmaya devam edeceğiz" dedi.

Resulayn'da F-16 savaş uçaklarının yoğun bombardımanı sürüyor. Uçaklar ard arda PKK/PYD-YPG hedeflerini vuruyor.

Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin olarak Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabından yapılan açıklamada "Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca karadan ve havadan başarıyla sürdürüldü. Tespit edilen hedefler Hava Kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları tarafından ateş altına alındı. Harekât planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. Barış Pınarı Harekâtı kapsamında gece boyunca icra edilen harekâtlar neticesinde 49 PKK/PYD-YPG’li terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekâtın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 342 oldu" denildi.

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı operasyon kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) destek vermek amacıyla Azez'den yola çıkan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri gece saatlerinde Akçakale'ye ulaştı.

Doğu ve Kuzey Suriye'ye yönelik başlatılan operasyonun üçüncü gününde Tel Abyad ve Rasulayn'da bulunan DSG mevzileri TSK’ya bağlı askerler tarafından havadan ve karadan vurulmaya devam ediyor. Bu kapsamda Türk askerleriyle ortak operasyon yürütecek olan ÖSO birliklerinin konvoylarla sınır illerine geçişleri de sürüyor.

VOA