Bangladeş Geçici Hükümetinin Başdanışmanı Yunus, UNGA ve BIMSTEC zirvelerine katılabilir

Bangladeş'te İslam düşmanı Hasina rejiminin halk ayaklanmasıyla devrilmesinin ardından Geçici Hükümetin Başdanışmanı olan Prof. Muhammed Yunus'un, Eylül ayında yapılması planlanan BIMSTEC zirvesi ve BM Genel Kurulu'na katılması bekleniyor.

Bangladeş Geçici Hükümetinin Başdanışmanı Yunus, UNGA ve BIMSTEC zirvelerine katılabilir

Ülke basınında yer alan haberlere göre 2-4 Eylül tarihleri ​​arasında Tayland'ın Bangkok kentinde düzenlenecek olan Bengal Körfezi Çok Sektörlü Teknik ve Ekonomik İşbirliği Girişimi (BIMSTEC) ve 10-24 Eylül tarihleri ​​arasında düzenlenmesi planlan  Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na (UNGA) geçici hükümetin başkanı Prof. Yunus'un katılmasının beklendiği belirtildi.

Bir dışişleri bakanlığı yetkilisine dayandırılan haberlerde, "Başdanışman büyük olasılıkla [BIMSTEC] zirvesine katılacak" denildi.

Kaynaklar, Prof Yunus'un zirvede konuşmanın yanı sıra Hindistan Başbakanı Narendra Modi de dahil olmak üzere bazı üye ülkelerin hükümet başkanlarıyla ikili görüşmelerde bulunacağını söyledi.

Bu, geçici hükümetin başkanı Prof. Yunus'un ilk yurt dışı ziyareti olacak. 

Bangladeş, Butan, Hindistan, Myanmar, Nepal, Sri Lanka ve Tayland'dan oluşan Bengal Körfezi Çok Sektörlü Teknik ve Ekonomik İşbirliği Girişimi (BIMSTEC) bir sonraki dönem başkanı Bangladeş olacak.

Grubun resmi ve bakanlar düzeyindeki toplantıları zirve öncesinde 1-3 Eylül tarihleri ​​arasında gerçekleşecek.