Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi ve bağlı öğrenci gruplarına yönelik yasak kaldırıldı

İslam düşmanı Hasina rejiminin halk ayaklanmasıyla devrilmesinin ardından kurulan geçici hükümetle Bangladeş'te normalleşme adımları atılmaya devam ediliyor. Eski rejim tarafından Cemaat-i İslami Partisi ve öğrenci kanadı Chhatra Shibir için getirilen siyasi yasak kaldırıldı.

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi ve bağlı öğrenci gruplarına yönelik yasak kaldırıldı

Bangladeş İçişleri Bakanlığı tarafından konuya ilişkin bir genelge yayınlandı.

Genelgede şu ifadeler yer verildi:

"Cemaat-i İslami Partisi ve öğrenci kanadı Chhatra Shibir'in terör faaliyetlerine karıştığına dair iddialara yönelik bir kanıt bulunmadığından ve mevcut hükümetin bu yapıların terör faaliyetlerine karışmadığına olan inancından dolayı önceki genelgenin iptaline karar verilmiştir."

Bildiride ayrıca, kararın derhal yürürlüğe gireceği vurgulandı.

Bangladeş'te "kamuda kontenjan" protestolarında devrik Hasina rejimi tarafından suçlanan Cemaat-i İslami Partisi ve öğrenci kanadı Chhatra Shibir resmi olarak yasaklanmıştı.

Şeyh Hasina Vecid yönetimindeki İslam düşmanı rejim aylarca devam eden protestoların sonucunda geçtiğimiz Temmuz ayında devrilmiş ve Hasina ülkeden kaçarak Hindistana sığınmıştı.

Hasina rejiminin yıkılmasının ardından kurulan Geçici Hükümetin başına Başdanışman olarak Prof. Muhammed Yunus atanmıştı.