Bangladeşli öğrencilerden Hindistan'daki başörtüsü direnişine destek

Bangladeş'teki Dakka Üniversitesinde yaklaşık 50 öğrenci kampüste bir araya gelerek başörtüsü konusunda Hindistan'daki Müslüman öğrencilerle dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Bangladeşli öğrencilerden Hindistan'daki başörtüsü direnişine destek

Öğrenciler, başörtüsü takmanın dünyadaki Müslüman kadınların kişisel bir tercihi ve dini uygulama olduğu kadar bir seçim özgürlüğü meselesi olduğunu ve hiçbir devletin kişinin kişisel ve dini özgürlüklerine müdahale etme hakkının olmadığını vurguladı.

Bangladeşli öğrenciler, Karnataka'da üniversiteye girmek isterken sözlü tacize uğrayan Bibi Muskan ile dayanışma içinde olduklarını da aktardı.

Çok sayıda Bangladeşli, Muskan'ın videosunu sosyal medyada paylaşarak onun bir cesaret ve inanç sembolü olduğunu söyledi ve fotoğrafını sosyal medya profil resmi olarak kullandı.

Baskıcı devlet politikasına karşı durmaya çağrı

Muskan'ın cesur tavrına atıfta bulunan birçok kişi, dünya liderlerini, Hindistan Başbakanı Narendra Modi hükümetinin Müslümanlara uyguladığı baskıcı devlet politikasına karşı durmaya çağırdı.

Gazeteci Mustafa Mollick ise sosyal medya hesabı Facebook'ta Khan'ın başörtüsü takma hakkını savunmak için verdiği cesur mücadeleyi "iman" sembolü olarak nitelendirdi.