Bahreyn'de muhaliflere idam ve hapis cezası

Bahreyn Temyiz Mahkemesi muhaliflere yönelik verilen idam, müebbet hapis ve örgüt üyeliği suçlamalarından ceza alan 73 kişinin cezasını onadı.

Bahreyn'de muhaliflere idam ve hapis cezası
Bahreyn'de muhaliflere idam ve hapis cezası

Bahreyn Temyiz Mahkemesi, Jau Hapishanesi’nden mahkumların kaçırılmasını planlayan El-Basta Grubu ile İslami El Vefa olarak bilinen hareketin üyelerine yönelik verilen cezaları onadı. Sanıklar idam, müebbet hapis ve 15 yıla kadar değişen hapis cezalarının yanı sıra 100 bin dinarlık para cezası gibi çeşitli cezalara çarptırıldılar. Toplamda 73 kişi ceza alırken ayrıca 62 sanık Bahreyn vatandaşlığından çıkarıldı.

Terör Suçları Savcılığı Başkan Yardımcısı İsa er-Ruvai yaptığı açıklamada,
Öte yandan soruşturma sırasında İslami el-Vefa Hareketi’nin Bahreyn sokaklarını rejime karşı kışkırtmak, harekete yönelik desteği canlandırmak, güç kullanarak hükümetin değiştirilmesini sağlamak amacıyla propagandalar yayınlamak için El-Basta Grubu adı altında gizli bir hücre oluşturduğu iddiasında bulundu

Aynı şekilde soruşturma, sanıkların İran Devrim Muhafızları ve Hizbullah liderleriyle mali ve teknik desteği almak üzere bir araya geldiklerini iddia edildi.

Ajanslar