BAE'nin Washington Büyükelçisi El-Uteybe: Hamas ve Hizbullah'a karşı İsrail'le ortak endişe taşıyoruz

Hamas sözcüsü Hazim Kasım yaptığı yazılı açıklamada,"BAE Washington Büyükelçisinin Filistin ve Arap direniş hareketlerini kınamasıyla iftihar etmesini esefle kınıyorum." ifadesini kullandı.

BAE'nin Washington Büyükelçisi El-Uteybe: Hamas ve Hizbullah'a karşı İsrail'le ortak endişe taşıyoruz

İşgalci İsrail'in Yediot Ahranot gazetesinde BAE'nin Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe'nin bir makalesi yayınlandı.

Makalesinde, Abu Dabi'nin İsrail'i bölgeye ve dünyaya bağlayacak açık kapı olabileceğini belirten Uteybe, BAE'nin Lübnan Hizbullah'ını ve Hamas'ı kınamasıyla İsrail'e karşı ilk olumlu yaklaşımı sergilediğini ifade etmişti.

Uteybe makalesinde ayrıca, İsrail ve BAE ordularının bölgenin en güçlü orduları olduğunu iddia ederek, terör ve düşmanlar karşısında ortak endişeler taşıdığını kaydetmişti.

Hamas sözcüsü Hazim Kasım yaptığı yazılı açıklamada,"BAE Büyükelçisinin siyonist gazetede (Yediot Ahranot) yayınlanan makalesinde ülkesinin Filistin ve Arap direniş hareketlerini kınamasıyla iftihar etmesini esefle kınıyorum." ifadesini kullandı.

Fetih Hareketi Örgütlenme ve Seferberlik Komiserliği Sözcüsü Münir El-Cağub da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Uteybe'nin makalesinin İşgalci İsrail ve BAE normalleşmesini geliştirme çağrısı olduğunu belirtti.

AA