BAE'deki Afgan İş Konseyi'nden Afganistan'a yatırım çağrısı

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) Afgan İş Konseyi Başkanı Ubeydullah Sadrahil, Afganistan İslam Emirliği'ndeki ekonomik faaliyetlerin ve yatırımların zemininin hazırlandığını ve iş adamlarının ülkeye geri dönmesi gerektiğini söyledi.

BAE'deki Afgan İş Konseyi'nden Afganistan'a yatırım çağrısı

Ubeydullah Sadrahil, son kırk yıla kıyasla şu anda Afganistan İslam Emirliği'nde daha iyi yatırım fırsatlarının bulunduğunu belirtti.

Sadrahil, "Artık Afganistan'da yatırım fırsatı var. Afgan yatırımcıların geri dönüp Afganistan'a yatırım yapmalarını, ülkenin yeniden inşasında yer almalarını ve daha fazla yatırım yapmalarını umuyorum" dedi.

Sanayi ve Maden Odası Başkanı Şirbaz Kaminzade ise Afganistan'daki yatırım fırsatlarının her zamankinden daha iyi olduğunu söyledi.

Kaminzade, "Afganistan'da yolsuzluk bitmiştir, güvenlik sağlanmıştır, hükümet özel sektörü desteklemektedir. Ülkeye yatırım yapmaya ve ülkeyi büyütmeye hazırız. Artık maden çıkarma konusunda yabancı yatırımı çekmeye daha fazla odaklanılmalıdır." dedi.

İslam Emirliği Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ise, ülkeye yatırım çekmek amacıyla yerli ve yabancı yatırımcılara her türlü kolaylığı sağladıklarını ve bu alanda daha fazla iş birliğine hazır olduklarını söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Abdusselam Cevad Ahundzade, "Yatırımların ve ekonomik faaliyetlerin genişletilmesi için her türlü tedbiri aldık, bu süreç daha da genişleyecek. Özel sektörü desteklemeye kararlıyız." ifadelerini kullandı.