Ayetullah Hamaney: Amerika, siyonist rejimin zaferine ihtiyaç duymaktadır

İran İslam Devrimi'nin Dini Lideri Ayetullah Seyid Ali Hamaney, işgalci Siyonist rejimin bölge uluslarına karşı devam eden katliam ve suçlarının dünya çapında yaygınlaştığını vurgulayarak, “Amerika, siyonist rejimin zaferine ihtiyaç duymaktadır ancak Filistin Direnişi ve Hizbullah, işgalci siyonistlere karşı zafer kazanacak” ifadelerini kullandı.

Ayetullah Hamaney: Amerika, siyonist rejimin zaferine ihtiyaç duymaktadır

Ayetullah Hamaney, savaş gazileriyle bir araya geldiği programda konuştu.

Hamaney, "Bugün İran'a karşı dayatılan savaşın benzeri Filistin ve Lübnan’da gözlemlenebilir.  Siyonist rejim, Gazze ve Lübnan'da kadın ve çocukların toplu öldürülmesi, evlerin ve hastanelerin yıkılması da dahil olmak üzere çeşitli suçlar işliyor ve bunu dünya çapında yaygınlaştırıyor.

Gazze için göğsünü siper eden ve acı olaylarla karşı karşıya kalan Lübnan Hizbullahı, Allah yolunda cihad etmektedir. Bu savaşta düşman, kâfir ve habis, en gelişmiş teçhizata sahiptir. Amerika düşmanın arkasındadır. Amerika hem olaylardan haberdar hem de müdahil durumdadır. Amerika, Siyonist rejimin zaferine ihtiyaç duymaktadır.  Mevcut Amerikan hükümeti, yaklaşan seçimler için bu zafere ihtiyaç duymaktadır, çünkü Siyonist rejimi desteklediğini göstermek istiyor.  Ancak nihayetinde zafer kazananlar Filistin direnişi ve Lübnan Hizbullahı olacaktır. Siyonist rejim, Hizbullah’ın bazı değerli ve etkili unsurlarını şehit etti; ancak Hizbullah’ın organizasyonel ve insani yapısı, bu şehadetlerle temelden zarar görecek kadar zayıf değildir." dedi.

Ayetullah Hamaney ayrıca " Kesin şer'i hüküm şudur ki: Herkesin, Filistin'i ve Mescid-i Aksa'yı Müslümanlara ve asıl sahiplerine geri kazandırmak için çaba göstermesi ve yardım etmesi farzdır. Burada ilahi bir hareket gerçekleşmektedir; Filistin halkı ve Gazze halkı gerçek anlamda Allah yolunda cihad ve mücadele etmektedir." ifadelerini kullandı.