Avusturya'da Halepçe Katliamı "soykırım" olarak tanındı

Avusturya'nın Viyana Eyalet Parlamentosu'nda bütün milletvekilleri oy birliğiyle Halepçe Katliamı'nı "soykırım" olarak tanıdı.

Avusturya'da Halepçe Katliamı "soykırım" olarak tanındı

Yeşiller, Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ), Yeni Avusturya ve Liberal Forum (NEOS) partilerinin verdiği ortak önerge parlamentoda oy birliğiyle kabul edildi.

Viyana Parlamentosu kararla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, 35 yıl önce, Saddam Hüseyin tarafından düzenlenen kimyasal gaz saldırısında 5 bin Kürdün öldürüldüğü ifade edildi.

Kararla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Yeşiller Partisi Milletvekili Berivan Aslan  paylaşımında, "Avusturya siyasi tarihinde ilk kez Kürtlere karşı işlenen kitlesel bir suç benim girişimimle "soykırım" olarak tanındı. Dün, Halepçe'deki zehirli gaz saldırısı Viyana Parlamentosun'da tüm partiler tarafından "soykırım" olarak oybirliğiyle tanındı!" dedi.

Tarihe "Halepçe Katliamı" olarak geçen insanlık dışı saldırı, Saddam Hüseyin'in emriyle 16 Mart 1988 tarihinde çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 5 bini aşkın kişi katledilmişti.