Avustralyalı Müslümanlar Ramazan'da devletin iftar törenine katılmayı reddetti

Avustralya’nın Gazze savaşında İşgalci İsrail’e destek vermesinden dolayı bu ülkedeki Müslüman liderler devletin iftar törenlerine katılmayacaklarını açıkladı.

Avustralyalı Müslümanlar Ramazan'da devletin iftar törenine katılmayı reddetti

Guardian’nın haberine göre, Avustralya’nın Yeni Güney Galler ve Victoria eyaletlerindeki İslami kuruluşların üyeleri devletin iftar törenlerine davetlerini reddetti.

Avustralya Ulusal İmamlar Konseyi (Anic) ve Victoria İslam Konseyi (ICV) hükümetin İşgalci İsrail’e verdiği destekten dolayı Müslüman toplulukların hayal kırıklığı yaşamasının ardından bu yılki devlet iftar törenine katılmayacaklarını açıkladılar.

ICV başkanı Adil Salman Filistinlilerin acılarına saygıdan dolayı böyle bir törenin düzenlenmesi uygun bulmadıklarını belirterek toplumun, Avustralya İşçi Partisi’nin Gazze savaşıyla ilgili tutumundan dolayı hayal kırıklığı yaşadığını ve hükümetten Filistin halkıyla dayanışma yönünde net bir açıklama beklediklerini ifade etti.

Avustralya Ulusal İmamlar Konseyi’nin (Anic) bir sözcüsü Guardian’a, hükümetin Yeni Güney Galler’deki Müslüman ve Arap topluluklarının sıkıntılarına yanıt vermemesi nedeniyle hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

Ramazan ayında son yıllarda devlet iftar  törenlerini yaygınlaşmaya başladı. Bu iftar yemeklerine siyasetçiler, Müslüman toplumun liderleri, tüm dinlerin üst düzey din adamları ve İslam ülkelerinin büyükelçileri katılıyor. Victoria’da yerel yönetim başbakanı, 2015’ten bu yana her yıl etkinliğe ev sahipliği yapıyor.