Avrupa Yetim Eli'nden Burundi'de muhtaç ailelere "canlı hayvan" desteği

Uluslararası insani yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Afrika'da yürütülen "canlı hayvan dağıtımı projesi" kapsamında Burundi'deki muhtaç ailelere keçi dağıtımında bulundu.

Avrupa Yetim Eli'nden Burundi'de muhtaç ailelere "canlı hayvan" desteği

Afrika'nın birçok ülkesinde su kuyusu açan, okul, cami ve yetimhane inşa eden, gıda ve kurban eti dağıtımında bulunan Avrupa Yetim Eli, Afrika'daki yoksulların bir nebze olsun dertlerine derman olmak amacıyla başlattığı "Canlı Hayvan Dağıtımı Projesi"ni sürdürüyor.

Şu ana kadar binlerce aileye keçi dağıtımı yapan dernek üyeleri, dağıtılan hayvanların kesilmemesini tavsiye ederek ailelere keçi sütünden peynir, yoğurt ve tereyağı yapmasını öğretiyor.

Afrika'nın tüm ülkelerine gitmenin amaçlandığı proje kapsamında, Burundi’nin Bujumbura kentinin Gatumba bölgesinde yüzlerce aileye 2'şer keçi dağıtan Avrupa Yetim Eli ekibi, yoksul ailelerin yüzünü güldürdü.

Avrupa Yetim Eli Gönüllü Temsilci Abdulvahap Akyol burada yaptığı açıklamada, Burundi’de yüzlerce muhtaç aileye süt keçisi dağıttıklarını söyledi.

Avrupa Yetim Eli’nin 3 yıldan bu yana Afrika’nın değişik ülkelerinde uyguladığı çok güzel bir proje olduğunu belirten Kaplan, şunları kaydetti:

"Bu süt keçilerini ailelere dağıtıyoruz. Bu keçilerden hem süt elde ediyorlar hem de elde ettikleri fazla sütü ailelerine katkıda bulunuyorlar. Bir yıl bunları beslemelerinden sonra üremelerini de sebep oluyorlar. Gerçekten çok güzel bir proje."