Asyalı Parlamenterler: Dünya halkları İsrail'le normalleşmenin karşısındadır

Kudüs İçin Parlamenterler Birliği’nin Asya ve Orta Doğu Forumu iş birliğiyle düzenlediği sempozyuma iştirak eden Sri Lanka Parlamentosu üyesi Rathnayake; işgalci İsrail’le yapılan her türlü normalleşme anlaşmasını Dünya halklarının reddettiğini vurguladı.

Asyalı Parlamenterler: Dünya halkları İsrail'le normalleşmenin karşısındadır

Sri Lanka Parlamentosu üyesi ve ülkenin önemli politikacılarından Bimal Rathnayake, işgalci İsrail’le yapılan her türlü normalleşme anlaşmasını reddettiklerini vurguladı. Rathnayake, ABD ve İşgalci İsrail’in baskılarına diz çökmemesi ve Filistin halkının meşru haklarını desteklemesi için hükümetine baskı yapmaya devam ediyor. ABD’nin başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden'a da seslenen Sri Lankalı yetkili, adaletli, bütüncül davranmaya ve Filistin davası başta olmak üzere dünyadaki adil davaları desteklemeye çağırdı.

Kudüs İçin Parlamenterler Birliği’nin Asya ve Orta Doğu Forumu iş birliğiyle düzenlediği sempozyuma iştirak eden Rathnayake burada yaptığı konuşmasında, dünya halklarının, hükümet ve rejimlerin İsrail’le normalleşmesine karşı olduğunu, Filistin halkının yanında durduğunu belirterek, Filistin davasının maruz kaldığı tehlikeleri bertaraf etmek üzere birlik çağrısında bulundu.

Sri Lanka, Hindistan ve Filistin Yasama Konseyi'nden milletvekillerinin katıldığı sempozyumda açıklamalarda bulunan Rathnayake, uluslararası toplumu, evrensel yönetmelikleri, insani normları uygulaması ve küresel standartları ihlal etmemesi için İsrail'e baskı yapmaya davet etti. Rathnayake bir kez daha, ülkesinin tüm İsrail saldırılarını ve Filistin topraklarını çalma planlarını reddeden tutumunu teyit etti.

Hindistanlı Milletvekili Ki. Ji Tiagi ise, Siyonist lobilerin uşaklığını yapan Donald Trump dönemindeki ABD otoritesinin, Filistin topraklarının İsrail tarafından gasp edilmesini desteklediğini buna karşılık dünya parlamentolarının Filistin halkına karşı bu hataları düzeltmek için birtakım çalışmalar yürütmesi gerektiğini açıkça belirtti.

Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana uluslararası hukuku hiçe sayarak İsrail'in yanında yer alan Trump, işgali yok sayarak Kudüs'ün tamamını "İsrail'in başkenti" olarak tanıma ve Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı almıştı. Ayrıca Trump, Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, sözde Orta Doğu barış planı bağlamında Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşim merkezleri ve Ürdün Vadisi’ni “ilhak” etme planına desteğini açıklamıştı.

Palinfo