Arap Koalisyonu: Husiler kamikaze İHA'larla saldırı düzenledi

Arap koalisyonu, Yemen'deki Husilerin Suudi Arabistan topraklarına yönelik kamikaze İHA ve balistik füzeli saldırı gerçekleştirdiği açıkladı.

Arap Koalisyonu: Husiler kamikaze İHA'larla saldırı düzenledi

Yemen'deki Husilerin, Suudi Arabistan topraklarına yönelik drone ve balistik füzeli saldırı gerçekleştirdiği açıklandı.

Başkent Sana dahil olmak üzere Yemen'in batısını kontrol altında tutan Husiler, Suudi Arabistan'ın güneyine yönelik yeni bir saldırı gerçekleştirdi.

Suudi Arabistan'ın Cizan bölgesine 9 insansız hava aracı ve 1 balistik füzeyle gerçekleştirilen saldırının Suudi yönetimine ait ekonomik merkezleri hedef aldığı ifade edildi.

Suudi Arabistan ve BAE öncülüğündeki Arap Koalisyonu Sözcüsü Turki el Maliki tarafından yapılan açıklamada Husilerin saldırısının geri püskürtüldüğü, bomba yüklü insansız hava araçları ve balistik füzenin imha edildiği ifade edildi.

Saldırılar sonucu bazı araç, konut ve tesislerde hasar meydana geldiğini ifade eden Maliki, ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti.

Husiler ise Suudi Arabistan hedeflerinin tam isabetle vurulduğunu açıkladı.

Husilerin Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'da milli petrol şirketi Saudi Aramco tesislerinin de yer aldığı bazı noktaları balistik füze ve İHA'larla hedef aldıklarını kaydetmişti.

Husiler geçtiğimiz haftalarda da Birleşik Arap Emirlikleri'ne yönelik balistik füzeli saldırılar gerçekleştirmişti.