Arafat'ın eski danışmanının oğlu Mısır'da tutuklandı

Mahmud Abbas'ın ve Arafat'ın dışişleri danışmanlığını yapan Nabil Şaab'ın oğlu Rami Şaab Kahire'de evilen yapılan baskınla tutuklandı.

Arafat'ın eski danışmanının oğlu Mısır'da tutuklandı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın dışişleri danışmanı ve merhum Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat'ın siyasi danışmanı olan Nabil Şaab'ın oğlu Rami Şaab Kahire'de evine yapılan baskınla tutuklandı.

Ailenin çarşamba günü eşinin Facebook sayfasında paylaştığı bildiride, 48 yaşındaki Rami Şaab'ın Donald Trump'ın İsrail ile Filistinliler arasındaki ABD liderliğindeki barış planına karşı olduğu ve açık sözlü muhalefeti yüzünden tutuklandığı öne sürüldü.

Belgede, "Tutuklanmadan hemen önce Rami, 'Yüzyılın Anlaşmasına' ve Mısır'ın Bahreyn Konferansı'na katılmasına karşı olduğunu açıkça ifade etti." ifadesi yer aldı.

"Bugün, Ramy keyfi olarak meşru ve barışçıl siyasi faaliyetleri nedeniyle gözaltına alındı ve aleyhinde hiçbir kanıt olmadan asılsız bir ceza davasında suçlanıyor." denildi.

Rami, El Amal davası olarak bilinen Mısır makamları tarafından 26 Temmuz'da ulusal ekonomiyi vurmayı planlamak ve devlet kurumlarına karşı ayaklanma yapmakla suçlanan bir dizi solcu, siyasetçi, avukat ve gazeteciye karşı açılan davaya eklendi ve ayrıca bir terör örgütüne yardım etmekle suçlanıyor.

Arabi 21 / Habernas Çeviri