Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'ne sızdırılan 13 yıllık ajan ifşa oldu

ABD'nin en büyük Müslüman sivil halklar örgütü Amerikan-İslam İlişkileri Konseyinin (CAIR), Amerika'daki İslam karşıtı bir grubun ‘Siyonist İsrail’ istihbaratının işbirliği ile Müslümanlar arasına sızmak ve casusluk yapmak için gizli bir ağ oluşturduğunu ifşa etti

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'ne sızdırılan 13 yıllık ajan ifşa oldu

Amerikan-İslam İlişkileri konseyi, Ohio eyaletindeki konseyin Columbus bürosuna casusluk için sızan İslam karşıtı grubu ortaya çıkardığı ve başarısız bıraktığını duyurdu.

ABD'deki en büyük Müslüman kurum olan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, geçen yıl, konseyin Columbus'taki ofisinin eski yürütme ve hukuk direktörü Rumin İkbal'in, İslam düşmanlığı ile bilinen bir "Terörizm ile ilgili araştırmalar projesi " isimli nefret grubunun casusu olduğunu, bu grubun başında da Steven Emerson adlı bir kişinin bulunduğunu duyurdu.

Grup, odak noktasının İslami aşırılık yanlısı terörizm ile mücadele etmek olduğunu iddia ederken, Emerson'ın faaliyetlerinin geçmişi, İslam'a ve Müslümanlara karşı yanlış bilgi ve komplo teorileri yayma çabalarını gösteriyor.

Konseyin Ohio Müslüman Topluluğu işlerinden sorumlu direktörü Whitney Siddiqi "Ohio'daki konseyin eski icra direktörü geçen yıl İslam karşıtı gruba konsey toplantıların gizli bilgilerini, e-postalarını ve ses kayıtlarını verdi" dedi.

CAIR ofisine sipariş edilen silahlar

Öte yandan CAIR'in Avukatı Lena Masri, yaptığı yazılı açıklamada, görevine son verildikten sonra İkbal'in kullandığı ve CAIR Ohio ofisine ait kredi kartından silah alındığını açıkladı.

Söz konusu silahların ve silah parçalarının geçen pazartesi CAIR Ohio ofisine geldiğini belirten Masri, konuyla ilgili yerel polis ve Federal Soruşturma Bürosuna (FBI) bilgi verildiğini aktardı.

CAIR Başkanı Nihad Awad ise yaptığı yazılı açıklamada, "Bu olanlar, ABD vatandaşları olarak mahremiyetimizin, sivil haklarımız ve özgürlüklerimizin ihlalidir." değerlendirmesinde bulundu.

Siyonist İsrail'le ilişkisi

Kanıtlar, İslam karşıtı grubun İşgalci İsrail'in Eski Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinde 'İsrail' istihbarat servisiyle görüştüğünü ve işbirliği yaptığını gösteriyor.

İslam karşıtı bir nefret grubu ile Siyonist İsrail rejiminin Amerikan Müslümanları arasında casusluk yapma çalışmalarının açığa çıkması, bu grupların gerçek doğasını ve Siyonist İsrail rejimiyle uyumlarını ortaya koyuyor.