Almanya'da "Al-Salam" İslam Merkezi kapatıldı

Almanya, Al-Salam İslam Merkezi'ni Hamas ve İhvan ile bağlantısı olduğu iddiasıyla kapatma kararı aldı.

Almanya'da "Al-Salam" İslam Merkezi kapatıldı

Son aylarda ülkedeki İslami merkezlere yönelik eylemi yoğunlaştıran Alman yetkililer, Brandenburg'daki "Al-Salam" İslam merkezinin çalışmalarını, Hamas direniş güçleriyle bağlantısına ilişkin açıklamalarından dolayı yasaklanacağını açıkladı.

Brandenburg Eyaleti İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Federal Polis bu sabah Brandenburg ve Berlin'de "Al-Salam" İslam Merkezi'ne ait binalarda ve bu merkez mensuplarına ait evlerde arama yaptı.

Bu İslam merkezi Fürstenwalde şehrinde bulunuyor ve Brandenburg Eyaleti İçişleri Bakanlığı bu taraflı eylemi haklı göstermeye çalıştığı bir açıklamada " Fürstenwalde İslam Merkezi Hamas ve Müslüman Kardeşler ile bağlantılıdır." İddiasında bulundu.

2018 yılında kurulan Al-Salam İslam Merkezi (IZF), Fürstenwalde bölgesindeki Müslümanlara yönelik faaliyetler yürütmekte ve aynı zamanda yerel Al-Salam Camii'ni de yönetmektedir.
İslam merkezi "Al-Salam"ın faaliyetlerini yasaklama eylemi, aşırı sağ ve göçmenlik karşıtı "Almanya İçin Alternatif" partisinin muhtemelen çok şey kazanacağı Brandenburg parlamento seçimlerinden sadece iki hafta önce gerçekleşti.

El-Selam Merkezi'nin kapatılması, Temmuz ayında Almanya İçişleri Bakanı Nancy Pfizer'in Hamburg İslam Merkezi'nin kapatılacağını duyurmasıyla gerçekleşti.