Ensarullah lideri el-Husi: Arap rejimleri düşman İsrail ile işbirliği yapıyor

Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, Mevlid Kandili dolayısıyla yaptığı konuşmada, bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Ensarullah lideri el-Husi: Arap rejimleri düşman İsrail ile işbirliği yapıyor

Yemen'deki Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, ABD öncülüğündeki koalisyonun ülkeye 700'den fazla saldırı düzenlemesine rağmen, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin tam bağlılığıyla Filistin halkına destek amacıyla başlatılan askeri harekatın sürdüğünü söyledi. 

ABD öncülüğündeki saldırganlığın "denizdeki askeri operasyonları engellemede veya durdurmada başarılı olamadığını" vurguladı.

Seyyid el-Husi, ABD güçlerinin Taiz'de bir çocuk okulunun yakınında düzenlediği saldırıda şehit olan iki kız çocuğuna başsağlığı diledi.

ABD ve İsrail saldırılarının kurbanlarının çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğuna dikkat çeken Trump, iki hükümeti de "suçlu" olarak niteledi.

ABD ile müttefiki İsrail arasındaki sinerjiye dikkat çeken lider, işgal altındaki Filistin'de İsrail suçlarının ABD'nin yardımı olmadan "bu düzeyde devam edemeyeceğini" vurguladı. 

Seyyid el-Husi, Yemen'in Filistin'e verdiği sarsılmaz desteğin bir göstergesi olarak USS Theodor Roosevelt uçak gemisinin Kızıldeniz yerine Hint Okyanusu üzerinden Ortadoğu'dan çekilmesini gösterdi.

Arap rejimleri Filistin halkına karşı işbirliği yapıyor

Seyyid el-Husi, bazı Arap hükümetleri ve liderlerinin oynadığı rolü kınayarak, bu tür rejimlerin Filistin halkına karşı savaş başlatmak için "İsrail düşmanıyla işbirliği yaptığını" söyledi. 

"Araplar, Arap Birliği'nin yükümlülüklerinden veya resmi konferansların kararlarından etkilenmedi. Müslümanlar ise kararlı bir kolektif duruş sergilemedi" ifadelerini kullandı.

Şehid Maher el-Cazi, Arap halkına sorumluluk duygusunu hatırlattı

Öte yandan Seyyid el-Husi, Batı Şeria ile Ürdün arasında İsrail kontrolündeki Allenby sınır kapısına ateş açan  Ürdünlü şehit Mahir el-Cazi'nin operasyonunu hatırlattı.

Şehidin bireysel inisiyatifine dikkat çeken yetkili, ayrıca üç İşgalci İsrail polisinin öldürüldüğü operasyonda kullanılan basit silahlara dikkat çekti. 

Ancak, operasyonun basitliğine rağmen "İsrail düşmanı üzerinde önemli bir etkisi oldu" diye açıkladı Seyyid el-Husi. Operasyon ayrıca Arap ulusunun halkı arasında Filistin davasına karşı bir "sorumluluk duygusu" olduğunu gösterdi.

Kaynak: Almayadeen