Avrupa Alimler Birliği Başkanı Abdulkadir Aydın'ın eşi Beyaz Hanım Hakk'a yürüdü

Hamburg Vahdet Camii imamlarından Avrupa Alimler Birliği Başkanı Molla Abdulkadir Aydın'ın muhterem eşi Beyaz hanım Covid-19 hastalığı yüzünden ruhunu Rabbine teslim ederek Hakk'a yürüdü.

Avrupa Alimler Birliği Başkanı Abdulkadir Aydın'ın eşi Beyaz Hanım Hakk'a yürüdü

Avrupa'da ve özeldede Almanya'daki İslami çalışmalarda büyük emeği olan Avrupa Alimler Birliği Başkanı Molla Abdulkadir Aydın'a çalışmalarında büyük desteği olan Vahdet Camiinin emektar hocalarından Beyaz hanımın vefatı sevenlerini üzüntüye boğdu.

Merhume Beyaz Hanım, Hamburg'daki Vahdet Camii'nde yaptığı hizmetlerinin yanında, ikibinli yıllarda Türkiye'den Avrupa'ya göçmek zorunda kalanlara muhacirlerede adeta annelik yapıyordu.

1952 Elazığ doğumlu olan Muhterem Beyaz Hanım, 2019'da ağır bir hastalık geçirip kemoterapi gördüğünden dolayı yazın izine gittiği memleketi Elazığ'da yakalandığı Covid -19 hastalığından dolayı ruhunu Rabbi'ne teslim ederek Hakk'a yürüdü. 

Oğlunun dilinden Muhterem Beyaz Anne

Annem, İslama ve ibadetlerine çok düşkündü. Her gün sabah namazından sonra Kuran-ı Kerim'den bir cüz babamla beraber okurlardı. Babam evde olduğu zamanlarda vakit namazlarını mutlaka cemaatle kılarlardı. Babam, İslami hizmetleri ve imam olması hesabıyla yoğunluğudan dolayı bizleri annem büyüttü. Biz ilk zamanlarda mülteci kampında kalıyorduk, o dönemin zorluklarını yaşadık. İkibinli yıllarda Türkiye'den ayrılmak zorunda kalıpta Almanya'ya gelen muhacirlerin ihtiyaçlarını gidermek için gecesini gündüzüne katardı. Evimizde bizden çok onlara kıymet verirdi. Hep şunu söylerdi, bunlar benim evlatlarım gibidirler, onlara çok iyi bakmam gerekiyor, onlar ailelerinden ayrılıp buralara kadar gelmişler, yeri gelidiğinde onlara anne, abla ve kardeş olurum derdi. 2019 yılında ciddi hastalığı ve kemoterapi sürecinde ibadetlerini aksatmadan ve zikirlerini yerine getirirdi. Elhamdulillah o sürece atlatıp sağlığına kavuşmuştu. 

Annem devamlı babamın hizmetlerinin arkasında durup hep şunu söylerdi, Allah için bu hizmetleriniz sürdüğü müddetçe hep senin yanında olacağım ve elimden geldiğince size hizmet edeceğim diyordu. 

Annemin hayalinde hep memlekete yerleşmek vardı. Yaz tatili münasebeti ile Elazığa gelmiştik. Yakalandığı korana hastalığından dolayı ruhunu memleketinde Rabbi'ne teslim etti.

Habernas ailesi olarak merhumeye Allah'tan rahmet niyazında bulunuyor, başta eşi Molla Abdulkadir Aydın olmak üzere ailesine, sevenlerine ve dostlarına baş sağlığı diliyoruz.