Aktivistler 66. Grammy Ödülleri'nde İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığını protesto etti

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının devamını protesto etmek amacıyla, yüzlerce aktivist ABD'nin Los Angeles kentindeki Grammy Ödülleri törenine giden yolları kapatmaya çalıştı.

Aktivistler 66. Grammy Ödülleri'nde İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığını protesto etti

Gazze halkıyla dayanışma göstergesi olarak yüzlerce aktivist ve insan hakları savunucusu, İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırganlığını protesto etmek amacıyla dün Los Angeles'ta 66. Grammy Ödülleri'ne giden yolları kapatma girişiminde bulundu.

Filistin bayrakları ve Filistin'de özgürlüğü savunan pankartlar taşıyan göstericilerin prestijli müzik ödülleri törenine ulaşmasını engellemek için yerel polis müdahale etti.

Etkinlik alanının yakınındaki protestoyu dağıtma çabaları kapsamında polis tarafından çok sayıda kişinin tutuklandığı bildirildi.

Eş zamanlı olarak İşgalci İsrail'in saldırganlığını kınayan yürüyüşler Boston, New York ve Seattle dahil olmak üzere çeşitli Amerikan şehirlerinde devam etti.

Austin, Teksas'ta binlerce gösterici bir araya gelerek devlet yönetimini İsrail işgaline sağlanan tüm hükümet fonlarını durdurmaya ve Gazze'de derhal ateşkes çağrısında bulundu.