Ahmedinejad'dan BM Sekreteri Guterres ve Prens Selman'a 'Yemen' mektubu

İran’ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, mektupta Yemen'de kimse için zafer olmayacak bu savaşın ve yaşanan insanlık dramının son erdirilmesi için çağrıda bulunuyor.

Ahmedinejad'dan BM Sekreteri Guterres ve Prens Selman'a 'Yemen' mektubu

Ahmedinejad mektubunda, ‘krizi sona erdirmek, ülkeye yeniden barışı ve dostluğu getirmek amacıyla (Yemen'de) birbiriyle çatışan iki tarafla görüşmek üzere özgürlük ve adalet ile ilgili uluslararası toplumun güvendiği kişilerin yer aldığı bir komisyon oluşturulması’ önerisinde bulundu.

Ahmedinejad, mektubunu başta Yemen olmak üzere küresel krizlerle ilgili günlük haberleri takip eden ve etkilenen uluslararası toplumun bir üyesi olarak yazdığını ifade etti.

İnsani sorumluluğun, herkesin bu savaşı sona erdirmek, barış, dostluk ve işbirliğini getirmek için tüm enerjileriyle çaba göstermelerini gerektirdiğine inanan eski İran Cumhurbaşkanı, bir kopyasını Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'e gönderdiği mektubunda, “Yemen'deki çatışma, rekabetin ve düşmanlığın artmasına, bölge ülkelerinin ve halklarının yapıcı işbirliği ile arasındaki mesafenin açılmasına neden oldu. Bu savaş ne kadar sürerse sürsün, masumların ölümü dışında bir sonuca ulaşılamayacak. Bu savaşı hiç kimsenin kazanamayacağı herkes tarafından biliniyor. Sonunda herkes kaybedecek” ifadelerini kullandı.

Ahmedinejad,  Prens  Selman’a hitaben şunları söyledi:

“Bu yıkıcı savaşın sonuçları üzerine iyi düşünerek, bölge halklarının ve uluslararası toplumun taleplerine cevap vereceğinizden eminim.“ dedi

Independent