Ahmedinejad bazı isimlerin veto edildiği seçimleri 'devrime ve düzene zararlı' olarak niteledi

İran'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylık başvurusu reddedilen eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "halkın iradesinin yok sayıldığı bir hata" olarak nitelediği seçimde hiçbir adayı desteklemediğini ve sandığa gitmeyeceğini açıkladı.

Ahmedinejad bazı isimlerin veto edildiği seçimleri 'devrime ve düzene zararlı' olarak niteledi

Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, yayımladığı görüntülü mesajında, ülkede bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Seçimlerde aday olmak isteyenlerin rejime bağlılığı ile siyasi, ahlaki ve dini sabıkalarını inceleyen Anayasayı Koruyucular Konseyinin kendisinin de aralarında bulunduğu bazı isimleri gerekçe sunmadan veto etmesine işaret eden Ahmedinejad, "Ben, seçimlerin bu şekilde yapılmasını ve halkın iradesinin yok sayılmasını ülkeye, devrime ve düzene zararlı kabul ediyorum." dedi.

Sosyal medyada kendisinin bazı adaylara destek verdiğine dair sahte fotoğraflar ve iddialar yayıldığına dikkati çeken Ahmedinejad, "Ben kendi adıma bu günaha ortak olmaya hazır değilim. Daha önce de katılımıma izin verilmediği takdirde kimseyi desteklemeyeceğimi söylemiştim. Bu, benim kişisel hakkımdır." diye konuştu.

Ahmedinejad, "Bu büyük hataya karşı şu anda yapabileceğim şey, seçimlere katılmadığımı ve kimseyi desteklemek gibi bir planımın olmadığını söylemektir." ifadelerini kullandı.

AA