Hamas yetkilisi Bedran: İşgalci İsrail, seçim değil Filistinli gruplar arasındaki bölünmenin sürmesini istiyor

Hamas Siyasi Büro üyesi Hüsam Bedran, Filistin Diyalog Grubu'nun düzenlediği toplantıda, "İşgalci İsrail, seçim değil Filistinli gruplar arasındaki bölünmenin sürmesini istiyor." dedi.

Hamas yetkilisi Bedran: İşgalci İsrail, seçim değil Filistinli gruplar arasındaki bölünmenin sürmesini istiyor

Hüsam Bedran, Zoom üzerinden gerçekleştirilen toplantıda, bu yıl yapılması planlanan Filistin seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Hamas liderlerini seçimlere girmemeleri konusunda uyardığını bazılarını da gözaltına aldığını kaydeden Bedran, "İşgalci İsrail, onu tanımadığımız ve müzakereye yanaşmadığımız için Hamas'ın ve direniş gruplarının seçimleri kazanmamasını çok istiyor." dedi.

Siyonist rejimin 2006 seçimlerinde 1500 Hamas mensubunu gözaltına aldığını söyleyen Bedran, "İşgalci İsrail, seçim değil Filistinli gruplar arasındaki bölünmenin sürmesini istiyor." ifadesini kullandı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ocak'ta, 15 yıl aradan sonra siyonist rejimin işgali ve ablukası altındaki Filistin topraklarında seçim yapılmasını öngören kararnameyi imzalamıştı.

Kararnamede 22 Mayıs'ta milletvekili, 31 Temmuz'da devlet başkanlığı ve 31 Ağustos'ta da Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapılması öngörülmüştü.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye de 20 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Fetih hareketinin seçimlerdeki adayının Abbas olacağını duyurmuştu.

AA