Afganistan'da Hamas liderinin suikasta kurban gitmesi üzerine Filistinlilere destek için protesto gösterileri düzenlendi

Protestocular, Batılı ülkelerin Gazze'deki insan hakları ihlalleri ve İşgalci İsrail'in soykırımı konusunda sessiz kalmasını eleştirdi. Müslümanları daha fazla birlik olmaya çağırdılar.

Afganistan'da Hamas liderinin suikasta kurban gitmesi üzerine Filistinlilere destek için protesto gösterileri düzenlendi

Herat ve Belh vilayetlerinde binlerce kişi, Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikastını kınamak ve Gazze'deki savaşın ortasında Filistinlilere desteklerini ifade etmek için bir araya geldi.

Herat sakinleri, İsmail Haniye'nin şehadetini İslam dünyası için "büyük bir kayıp" olarak nitelendirdi. Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını İsrail karşıtı sloganlar atarak ilan ettiler.

Herat mitinginde konuşan Vali Yardımcısı Hayatullah Mohajer Farahi, Hamas'ın siyasi liderinin suikasta kurban gitmesinin Müslümanların birliğini artıracağını ve bu tür olayların Müslümanlar arasında bölünme yaratamayacağını söyledi.

Bazı protestocular ise mevcut durumda Gazze'ye insani yardımın durdurulmaması gerektiğini, aksine Filistin'e sınırı olan ülkelerin insani yardım göndermek için sınırlarını açması gerektiğini söyledi.

"Müslümanlar, düşmandan bir musibet görmedikleri müddetçe uyanamazlar. Bu ilk değil. Düşman defalarca benzer eylemlerde bulundu" dedi

Protestocular, Batılı ülkelerin Gazze'deki insan hakları ihlalleri ve İsrail soykırımı konusunda sessiz kalmasını eleştirdi. Müslümanları daha fazla birlik olmaya çağırdılar.