Afganistan'da alkole geçit yok!

Afganistan İslam Emirliği İstihbarat birimi GDI tarafından yapılan operasyonda 3 kişi tutuklanırken ele geçirilen 3 bin litre içkinin Kabil Nehri'ne döktürülerek imha edildiği bildirildi.

İstihbarat birimi  GDI tarafından yapılan açıklamada da, Kabil’in Kart-e-Char bölgesinde alkol satışı yapan 3 kişinin tutuklandığı ve ele geçirilen 3 bin litre içkinin imha edildiği bildirildi. Açıklamada alkol kullanmanın haram olduğu ve Müslümanların içkiden sakınması gerektiği kaydedildi.

Alkol ve uyuşturucuya karşı sıkı denetim

Afganistan İslam Emirliği İstihbarat Müdürlüğü, Kabil yakınlarında bir depoda ele geçirilen alkolün Kabil nehrine  boşaltıldığını gösteren bir video yayınladı. Olayla bağlantılı üç kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Ülkenin önde gelen dini yetkililerinden biri de, sosyal medyada "Müslümanlar alkollü içecek üretiminden ve dağıtımından kesinlikle kaçınmalıdır" mesajını paylaştı.

Alkollü içecek satışı ve tüketimi, Afganistan'da diğer hükümetler döneminde de yasaktı, ancak Taliban iktidarı alkollü içecek ve uyuşturucu kullanımına yönelik kısıtlamaları daha da artırdı.