Afganistan: Ülkede büyük ekonomik projeler bu yıl başlayacak

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Ghosh Tepe Kanalı'nın yanı sıra yapımına başlanan çok sayıda büyük projenin ardından yakın zamanda ülkede bölge ülkeleriyle büyük ortak ekonomik projelere başlanacağını duyurdu.

Afganistan: Ülkede büyük ekonomik projeler bu yıl başlayacak

Afganistan İslam Emirliği, bu yıl TAPI, CASA projeleri ve daha binlerce büyük ekonomik projenin başlatılacağını, bunun Afganistan'da büyük ve olumlu ekonomik dönüşüme neden olacağını ve Afganistan halkına iş fırsatları sunacağını bildirdi.

Ekonomik gelişmelere ilişkin paylaşımda bulunan Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zabihullah Mücahid, "İnşallah büyük projeler geliyor. TAPI projesinin bu yıl başlaması ümit ediliyor, CASA 1000 projesi ve Afgan-Trans projesi de oldukça önemli ve yakında başlayacak. Afganistan'da dönüşüm sağlayacak, iş kapasitesini artıracak, daha fazla insana iş imkânı sunacak ve uzun vadede Afganistan'ın ekonomik kaynaklarının canlandırılmasında faydalı olacak başka projelerimiz de var." dedi.

Ülkedeki elektrik, demiryolu ve diğer büyük ekonomik projelerin planlanması ve hayata geçirilmesi hakkında bilgi veren Dışişleri Bakanı Mevlevi Emirhan Muttaki ise, bunların hepsinin dış odaklı ekonomi politikasının sonucu olduğunu belirtti.

Bakan Muttaki, "Önümüzdeki 6 ay içinde çok güzel haberler duyacağız, çok güzel gelişmelere tanık olacağız, birçok büyük projeye başlanacak. CASA 1000 projesi sözleşmesi imzalandı, inşallah fiilen başlayacağını da duyarsınız. TAPI projesinin de başlatılacağını umuyoruz. Aynı zamanda elektriğin artırılmasına yönelik büyük projeler de yapılıyor, demiryollarıyla ilgili çalışmalar da hızlandırılacak." dedi.

Afganistan İslam Emirliği Ekonomi Bakanlığı ise insanların yaşamlarını iyileştirecek ve ekonomik değişime neden olacak projelere öncelik verildiğini aktardı. Bakanlık yetkilileri, yoksulluğu, ekonomik büyüme ve kendi kendine yeterlilikle ortadan kaldırmak istediklerini belirtti.