Afganistan İslam Emirliği heyeti, Doha'da üst düzey Hamas yetkilileriyle bir araya geldi

Afganistan İslam Emirliği (IEA) Başbakanı'nın siyasi yardımcısı Mevlevi Abdül Kabir, Doha'da üst düzey Hamas yetkilileriyle bir araya geldi.

Afganistan İslam Emirliği heyeti, Doha'da üst düzey Hamas yetkilileriyle bir araya geldi

Arg'dan yapılan açıklamada, Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin cenazesine katılmak için Katar'a giden Abdul Kabir'in, eski Hamas lideri Halid Meşal, Hamas başkan yardımcısı Musa Ebu Merzuk ve İsmail Haniye'nin oğlu Abdul Salam İsmail Haniye ile bir araya gelerek taziyelerini ilettiği belirtildi.

Bu arada İran medyası, Mevlevi Abdul Kabir'in İran İçişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede, Afganistan'ın İsrail ile ortak bir sınırı olsaydı, İslam Emirliği'nin Gazze halkını savunmak için savaşa gireceğini söylediğini bildirdi.

Geçen hafta İran'ın yeni cumhurbaşkanının göreve başlama törenine katılmak için Tahran'ı ziyaret eden Mevlevi Abdul Kabir, İran'a İslam Emirliği'nin hiç kimsenin Afganistan'ın komşularına, özellikle de İran'a tehdit oluşturmasına izin vermeyeceğine dair güvence verdi.

İsmail Haniye, çarşamba günü İran'da suikaste uğradı. Cenaze namazı Cuma günü Doha'da kılındı ve siyasi şahsiyetler, akademisyenler ve hükümet yetkilileri de dahil olmak üzere binlerce kişi katıldı.