Afganistan İslam Emirliği, dünyayı Doha toplantısında verilen sözleri uygulamaya çağırdı

Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdul Kabir, AB elçisinden Afganistan ve İslam Emirliği'nin gerçek durumunu dünya ve Avrupa Birliği yetkilileriyle paylaşmasını istedi.

Afganistan İslam Emirliği, dünyayı Doha toplantısında verilen sözleri uygulamaya çağırdı

Siyasi İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdul Kabir yaptığı açıklamada, İslam Emirliği'nin dünyaya olan taahhütlerini yerine getirdiğini ve BM sponsorluğundaki üçüncü Doha toplantısında verilen sözlerin mümkün olan en kısa sürede uygulanması gerektiğini vurguladı.

Kabil'de Avrupa Birliği elçisi ile yaptığı görüşmede konuşan Mevlevi Abdul Kabir, İslam Emirliği'nin politikasının angajman, karşılıklı saygı ve işbirliği olduğunu söyledi. Afganistan'da afyon ekiminin ortadan kaldırıldığını, yolsuzluğun sona erdiğini, uyuşturucu bağımlılarının tedavisinin devam ettiğini ve hiçbir ülkenin Afganistan'dan gelen tehditlerle karşı karşıya kalmayacağını da sözlerine ekledi.

AB elçisinden Afganistan ve İslam Emirliği'nin gerçek durumunu dünya ve Avrupa Birliği yetkilileriyle paylaşmasını istedi.

Arg tarafından yapılan açıklamaya göre, bu toplantıda Kabil'deki giden AB Maslahatgüzarı Rafaella Iodice, AB elçilerinin İslam Emirliği'nin işbirliğinin bir sonucu olarak Afganlar için çok sayıda yardım toplayabildiklerini söyledi.

Ayrıca, AB'nin devam eden yardımı konusunda kendisine güvence verdi ve Avrupa Birliği'nin Doha'daki üçüncü toplantıda verilen taahhütleri yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

Rafaella, Avrupa Birliği'nin Afganistan'daki eğitim ve okulların inşası alanında yardım etmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Afganistan'ın olumlu yönde ilerlediğini ve Afganistan'ın durumunu Avrupa Birliği üyeleriyle paylaşmaya çalışacaklarını belirtti.

Ayrı bir gelişmede Rafaella, siyasi işlerden sorumlu dışişleri bakan yardımcısı Sher Mohammad Abbas Stanikzai ile de bir araya geldi.

Önce Doha'daki Afganistan misyonlarının toplantısına katılmak için Katar'a gideceğini, ardından Afganistan'ı görüşmek üzere Brüksel'de Avrupa Birliği yetkilileriyle bir toplantıya katılacağını söyledi.

Görüşmede Stanikzai, Avrupa Birliği'nin Afganistan'a yaptığı yardımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Dışişleri Bakanlığı'nın işbirliği konusunda güvence verdi.