Afganistan Başbakanı Ahund'dan, Hamas'a ve Filistin halkına mesaj

Afganistan İslam Emirliği Başbakanı Molla Muhammed Hasan Ahund, Hamas'a ve Filistin halkına, hareketin siyasi liderinin geçen hafta suikasta kurban gitmesi nedeniyle başsağlığı diledi.

Afganistan Başbakanı Ahund'dan, Hamas'a ve Filistin halkına mesaj

Pazar günü yayınlanan bir açıklamada Ahund şunları söyledi: "Hamas'ın siyasi liderine yönelik suikastı, dikkatleri (İşgalci İsrail'in) askeri eksikliklerinden ve başarısızlıklarından uzaklaştırmak için umutsuz bir girişimdir."

Haniye'nin Tahran'da Siyonist rejim tarafından hedef alınarak şehid edilmesinin sadece yürek parçalayıcı bir kayıp değil, aynı zamanda uluslararası yasa ve normların açık bir ihlali olduğunu söyledi.

"Siyonist rejimin bu korkunç eylemi, hükümetin konuğu olduğu sırada meydana geldi ve düşmanların diplomatik kutsallığa ve uluslararası davranış ilkelerine yönelik mutlak saygısızlığını vurguladı" dedi.

Ahund ayrıca, Batılı kurumların ve insan hakları örgütlerinin son on aydır devam eden sessizliğinin, bu oluşumların gerçek doğasını ve önyargılarını açıkça ortaya koyduğunu belirtti.

"Şehit İsmail Haniye'ye yönelik bu korkakça ve haksız saldırıyı kesin olarak kınıyorum. Allah ona ve Gazze'nin tüm şehitlerine, Bedir ve Uhud şehitlerinin yanında en yüksek rütbeleri nasip etsin."

Filistin halkına karşı yürüttüğü amansız soykırım kampanyasına rağmen, İşgalci İsrail'in stratejik hedeflerinin yerine getirilmediğini ve Filistin direnişinin hak ve özgürlük için haklı mücadelesini şüphesiz sürdüreceğini belirtti.

"Bu olayların ışığında, uluslararası toplumu, özellikle de bölgenin ve dünyanın etkili uluslarını, Siyonist rejimin Gazze'deki vahşetini durdurmak için derhal ve kararlı bir şekilde harekete geçmeye acilen çağırıyorum.

"Tüm bölgeyi alevler içinde bırakmakla tehdit eden bu çatışmanın daha da tırmanmasını önlemek zorunludur. Bu savaşın herhangi bir şekilde genişlemesinin sorumluluğu yalnızca Siyonist rejime ve destekçilerine aittir."