Malezya Başbakan Yardımcısı Zahid: Doğru yoldan sapmayı önlemek için erken yaşta İslami eğitim verilmeli

Ahmad Zahid, Kuran'a dayalı İslami eğitimin, çocukların hayatlarını tam Müslümanlar olarak yaşamalarına rehberlik edebileceğini ve onların yoldan çıkmasını önleyebileceğini söyledi.

Malezya Başbakan Yardımcısı Zahid: Doğru yoldan sapmayı önlemek için erken yaşta İslami eğitim verilmeli

Müslüman çocukların inancının hak yolundan sapmaması için İslam'ı öğrenmenin erken yaşlarda başlaması gerektiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi, şunları kaydetti:

Aynı zamanda Kırsal ve Bölgesel Bakan olan Ahmad Zahid, Kuran'a dayalı İslami eğitimin, çocukların hayatlarını tam Müslümanlar olarak yaşamalarına rehberlik edebileceğini ve onların yoldan çıkmasını önleyebileceğini söyledi.

Dinin siyasi partilere, kişilere veya örgütlere ait olmadığını, liderlerin ve ümmetin sorumluluğu olduğunu söyledi.

"Allah, bilginin sapkın ve kötüye kullanılmasını, özellikle de siyasi emellere ulaşmak için kullanılmasını kabul etmeyecektir... ve bu durumu düzeltmeli ve devam etmesini engellemeliyiz" dedi.

Ayrıca Johor Mentri Besar Datuk Onn Hafiz Ghazi ve Devlet İslam Din İşleri Komitesi Başkanı Mohd Fared Mohd Khalid de hazır bulundu.

Tahfiz (Hafızlık medreseleri) öncesi programla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ahmad Zahid, Kemas anaokullarında uygulanan girişimin, Sultan İdris Üniversitesi'nin rehberliğinde eğlenceli öğrenme yaklaşımıyla çocukların Kur'an ayetlerini doğru ve hızlı bir şekilde ezberlemelerine yardımcı olmak için kullanıldığını söyledi.

Bu arada Kemas, yaptığı açıklamada, bugüne kadar ülke çapındaki anaokullarından 62.175'ten fazla çocuğun ön-tahfiz programına katıldığını, bunların arasında eyaletteki Kemas anaokullarının toplam 1.161 sınıfından 552'sini kapsayan Johor'daki 7.758 çocuğun da yer aldığını söyledi.

Kaynak: thestar