Afgan savaş pilotu İslam Emirliği'ne katılmak için ülkesine geri döndü

Almanya’da sığınmacı olarak yaşayan Afgan savaş pilotu, ailesiyle birlikte Afganistan’a geri döndü. Afganistan İslam Emirliği Savunma Bakanlığı, “yanlış propagandaya kanarak yurtdışına giden bütün subayları geri dönmeye çağırıyoruz” dedi.

Afgan savaş pilotu İslam Emirliği'ne katılmak için ülkesine geri döndü

Afganistan İslam Emirliği haber ajansı Bakhtar’da yer alan haberde, ABD işgalinin sona erdirildiği dönemde Almanya'ya sığınan Afgan savaş pilotunun, İslam Emirliğinin hava kuvvetlerine katılmak için ülkesine geri döndüğü bildirildi.

Pilotun ailesiyle birlikte Afganistan’a dönüş yaptığını belirten, İslam Emirliği Savunma Bakanı Muhammed Yakub Mücahid, eski hükümet döneminde Afganistan ordusunda görev almış savaş pilotunu ve ailesini bizzat karşıladı.

Tüm profesyonel kadroları ve yurt dışına sığınanları ülkeye dönmeye, iş ve yaşamlarını huzur ve güvenlik içinde sürdürmeye çağırdıklarını söyleyen Muhammed Yakub Mücahid, başka ülkelere iltica eden subaylarıda, “Yanlış propagandalara kanarak yurtdışına iltica eden vatansever subayları ve askeri kadroları geri dönmeye çağırıyoruz” ifadeleriyle ülkeye davet etti. 

Taliban'ın ülkede ABD işgaline son vermesinden sonra ülkeyi terk eden ve daha öncesinde ülkeyi terk etmiş olan bir dizi üst düzey yetkili ve profesyonel, İslam Emirliği'nin 'dönüş yapın' çağrıları sonrası ülkeye geri döndü.