Afgan halkı, yabancıların ülkeyi terk etmesini istiyor

Yabancı elçilikler ve batılı kurluşların bulunduğu Green Village bölgesine düzenlenen saldırılardan zarar gören Afgan halkı gösteri düzenleyerek yabancıların ülkeyi terk etmesini istediler.

Afgan halkı, yabancıların ülkeyi terk etmesini istiyor

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki bir mahalleden yüzlerce vatandaş, onlarca kişinin öldüğü saldırı sonrası sokaklara döküldü.

Protesto gösterisi düzenleyen vatandaşlar, bombardımanlara sebebiyet veren, ülkede faaliyet gösteren yabancı örgütlere ve uluslararası kuruluşların bürolarına dikkati çekerek, ülkeyi terketmeleri istediler.

“Green Village-Yeşil Köy” olarak isimlendirilen kompleks yakınlarında öfkeli eylemciler tarafından yakılan ateşler sonrasında gökyüzünde dumanlar yükseldiği görüldü.

Yetkililer, pazartesi akşamı patlayıcı maddeyle dolu bir aracın infilak ettiğini açıkladı. Yetkililer, bölgede bir benzin istasyonunun alev aldığını, yakınlardaki binaların da patlama nedeniyle ciddi şekilde hasar gördüğünü belirtti. Yetkililer ayrıca, saldırıda yaklaşık 30 sivilin hayatını kaybettiğini ve en az 100 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Green Village, daha önce de bu sessiz bölgeye yönelik intihar saldırısına tanık olmuştu. Bu çerçevede öfkeli halk, yabancı kuruluşların ülkeden ayrılması çağrısında bulundu. Afgan güvenlik güçlerinin de öfkeli eylemcilerle çatışması sonrasında bölgeden silah sesleri duyuldu.

Başkent Kabil polisi sözcüsü Firdevs Faramarz, yaptığı açıklamada “İnsanların çok sinirli olduğu gerçeğini gizleyemem. Onlar sakinleşmeden, durumun tam kontrolünü sağlamak zaman alacak” ifadelerini kullandı.

Ajanslar