ABD'nin Suriye'deki askeri üssüne roket saldırısı

Irak'taki İslami Direniş savaşçıları Suriye'nin derinliklerindeki 'Kharab Al-Jeer' işgal üssüne füze bombardımanıyla saldırdığını ve hedeflerini vurduğunu duyurdu

ABD'nin Suriye'deki askeri üssüne roket saldırısı

"Irak'ta ve bölgede Amerikalı işgalcilerle yüzleşmek ve Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki suçlarına yanıt olarak Irak İslami Direniş Mücahidleri, Amerikan ordusunun "Kharab Al-Jeer" üssünü hedef aldı. Grup tarafından yapılan açıklamada, roket saldırılarıyla Suriye topraklarının derinliği ve roketlerin isabetli bir şekilde hedeflerini vurduğu belirtildi.

Iraklı direniş grupları, İşgalci İsrail rejiminin Gazze Şeridi'nde Filistinlilere karşı savaşa başlamasından bu yana Suriye ve komşu Irak'taki ABD mevzilerine benzer saldırılar düzenledi.

Gruplar, saldırılarının Amerika'nın İşgalci İsrail rejiminin Gazze'deki insanlara karşı işlediği suçlara verdiği desteğe misilleme olduğunu söylüyor.

Suriye'de son dönemde Tenef bölgesi, Irak sınırına yakın Malikiyye ilçesi, Haseke iline bağlı Şeddadi ilçesi ve Deyrizor ilindeki ABD ordusunun konuşlandığı üslere, aidiyeti bilinmeyen silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırılar düzenleniyor.