ABD'de kar fırtınası: Acil durum ilan edildi!

ABD'nin başkenti ve doğu bölgelerinde etkili olan kar fırtınasında iki kişi hayatını kaybetti. Şiddetli kar fırtınası nedeniyle 280 binden fazla insanın elektriksiz kaldığı ülkede Georgia, Virginia ve Kuzey Carolina eyaletlerinde acil durum ilan edildi.

ABD'de kar fırtınası: Acil durum ilan edildi!

ABD Ulusal Meteoroloji Servisi’nin açıklamasına göre, ABD'nin Doğu kıyısında etkili olan kar fırtınası nedeniyle bazı bölgelerde acil durum ilan edilirken, 80 milyon kişinin olumsuz hava koşullarından etkilenmesi bekleniyor.

Şiddetli kar fırtınası nedeniyle 280 binden fazla insanın elektriksiz kaldığı ülkede kesintilerin artabileceği ifade edilirken, elektriksiz kalan bölgelerde halkın soğuktan korunması için barınaklar kuruluyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 2 binden fazla uçuşun iptal edildiği ve Virginia, Georgia, Kuzey ve Güney Carolina başta olmak üzere bazı bölgelerde acil durum ilan edildiği belirtildi.

Kar kalınlığının 25 santimetreye ulaştığı Kuzey Carolina eyaletinde bir aracın yoldan çıkması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. 

Florida’da ise kasırga nedeniyle 30 prefabrik ev ve 25 konutta hasar meydana geldi.

ABD Ulusal Meteoroloji Servisi, ABD'nin Kuzeyinde yer alan bazı bölgelerde kar kalınlığının 45 santimetreye kadar ulaşmasının beklendiği açıkladı.