ABD yine şaşırtmadı! Ukrayna'dan sadece 7 mülteci kabul ettiler

Rusya'nın Ukrayna işgali konusunda en sert tepkiyi veren ülkeler arasında yer alan ABD'nin, Ukrayna'dan yalnızca 7 mülteciyi kabul ettiği belirtilirken, gelen tepkiler sonrası Beyaz Saray'dan, "100 bin Ukraynalıyı ABD'ye kabule hazırız" açıklaması geldi.

ABD yine şaşırtmadı! Ukrayna'dan sadece 7 mülteci kabul ettiler

Rusya'nın Ukrayna işgali konusunda en sert tepkiyi veren ülkeler arasında yer alan ABD'nin, Ukrayna'dan yalnızca 7 mülteciyi kabul ettiği belirtildi.

Reuters'ta yer alan habere göre, 1-16 Mart tarihleri arasında sadece 7 Ukraynalı mülteci ABD'ye kabul edildi.

Rusya'nın Ukrayna işgalinde şimdiye kadar 3 milyondan fazla Ukraynalının ülkelerini terk ettiği belirtiliyordu.

ABD'nin Ukrayna'dan bu kadar az bir sayıda mülteciyi kabul etmiş olması tepki çekti.

ABD 100 bin kişi daha kabul edecek

Gelen tepkiler sonrası; Joe Biden yönetiminin, bundan sonra daha fazla Ukraynalı mülteciyi ülkelerine kabul etmek için çalışma başlatacaklarını açıklamasının ardından bugünde Beyaz Saray ABD'nin Ukrayna'daki savaşın mağdurlarına yardımcı olmak için elinden gelen desteği verdiğini açıkladı.

Saldırılarından etkilenen kişiler için 1 milyar dolardan fazla insani yardım sağlanacağı belirtilen açıklamada, "Rus saldırılarından kaçarak, ABD Mülteci Kabul Programı gibi yasal yolları kullanan 100 bin Ukraynalıyı ABD'ye kabule hazırız." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Ukrayna ve komşularına ayrıca 320 milyon dolar demokrasi ve insan hakları fonu sağlayacağız." denildi.

Ukrayna'da patlak veren savaşın yol açtığı mülteci krizinde yükün büyük bir kısmını, Polonya başta olmak üzere Doğu Avrupa ülkeleri çekiyor.