Lavrov: 3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olur

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan 3. Dünya Savaşı uyarısı: "Batının yaptırımlarına hazırlanmıştık. Ancak bunların sporcuları, aydınları, sanatçıları ve medya kuruluşlarını hedef alacağını beklemiyorduk. Ukrayna'nın nükleer silah elde etmesine izin vermeyeceğiz. 3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olur."

Lavrov: 3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olur

Rusya-Ukrayna savaşının 7'nci gününde şiddetli çatışmalarla ve can kayıplarla devam ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya yönelik saldırılarının başlamasının ardından pazar günü Savunma Bakanlığına Rus caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emretmişti.

Putin'in açıklamalarından ardından konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'nın nükleer kapasitesi olduğunu ve bunun Rusya için endişe verici olduğunu dile getirmişti.

Son olarak TASS haber ajansına konuşan Lavrov, 3. Dünya savaşının yıkıcı olacağını söyledi.

Yaptırımlara hazır olduklarını ama sporculara, gazetecilere ve kültür sektörü temsilcilerine karşı yaptırım uygulanmasını beklemediklerini belirten Lavrov, Ukrayna'nın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceklerini belirterek, Avrupa ülkelerinde ABD'ye ait nükleer silahlar bulunmasını eleştirdi.

Lavrov, "Amerikan nükleer silahlarının bazı Avrupa ülkelerinde bulunması, Rusya için kabul edilemez. Bu silahların ABD'ye çoktan iade edilmesi gerekiyordu." dedi.