´ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu tutulacaktır´

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı açıklamada "ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacak." dedi.

´ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu tutulacaktır´

İran, Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komuntanı Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta katledilmesinin ardından yayınladığı açıklamada, "ABD Ortadoğu'da tehlikeli bir durum meydana getirdi, sonuçlarına hazır olmalı." vurgusunu yaptı.

İran ayrıca, ABD saldırısını 'uluslararası terör eylemi' olarak nitelendirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı da ABD'nin İran üst düzey komutanını öldürmesiyle ilgili olarak "ABD'nin Ortadoğu'daki ve dünyanın diğer bölgelerindeki faaliyetlerine karşı uluslararası direnişi perçinleyecektir" ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Süleymani'nin ABD saldırısında hayatını kaybetmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır." dedi. Zarif,

"General Süleymani'nin hedef alınması ve suikaste uğraması, bölgede tansiyonun son derece tehlikeli ve aptalca bir şekilde yükseltilmesidir. ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)