Irak Parlamentosu'na olağanüstü toplanma çağrısı

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Kasım Süleymani'nin suikastının ardından Irak Parlamentosu'nu olağanüstü toplanma çağrısında bulundu.

Irak Parlamentosu'na olağanüstü toplanma çağrısı

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis'in ABD suikastı sonucu hayatını kaybetti. Yaşanan saldırının ardından Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, ABD saldırısının, ülkesinin egemenliğini ihlal olduğunu belirterek, saldırıyla "Irak ve bölgede yıkıcı bir savaşın fitilinin ateşlendiğini" söyledi.

ABD'nin saldırısı hakkında açıklama yapan Abdulmehdi, "Süleymani ve Mühendis'in DAİŞ’e karşı zaferde sembol liderler olduklarını" ifade ederek şunları söyledi:

Resmi görev yapan Iraklı askeri liderin suikastı Irak halkı, devleti ve hükümetine karşı düşmanlıktır. Iraklı ve kardeş ülkelerden (İran) askeri liderlerin Irak topraklarında tasfiye edilmesi, ülkemizin egemenliğine yönelik ihlaldir, vatanın onuruna saldırıdır. Ayrıca bu saldırı Irak ve bölgede yıkıcı bir savaşın fitilini ateşlemiştir. Saldırı, ABD askerlerinin Irak'taki varlığına yönelik şartlara da aykırıdır.
Saldırıyı görüşmek üzere Irak Parlamentosu’na olağanüstü toplanma çağrısı yapan Abdulmehdi, Irak'ın resmi tutumunun belirlenmesi, güvenliği ve egemenliğinin korunması çerçevesinde gerekli kararların çıkarılması amacıyla toplanacaklarını kaydetti.

(İLKHA)