ABD basını: New York ABD'nin Wuhan'ı olma yolunda

ABD'de koronavirüsten (Covid-19) hayatını kaybedenlerin sayısı 1711'e; vaka sayısı ise 104 bin 837'ye yükseldi.

ABD basını: New York ABD'nin Wuhan'ı olma yolunda

Ülkede virüs sebebiyle hayatını kaybedenler 1711’e ulaşırken; vaka sayısı 104 bin 839 oldu. ABD, şu anda dünyada en çok vakanın görüldüğü ülke konumuna geldi.

Amerika Birleşik Devletleri'nda vaka ve ölü sayısı her geçen gün artıyor. Virüsün en fazla görüldüğü New York eyaleti ise ABD'nin Wuhan'ı olarak gösteriliyor. Son sayılara göre New York'ta Corona virüs vakaları bir günde 7 bin 300 artarak 44 bin 600'e yükseldi

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs vaka sayısının hızlı yükselmesine karşı büyük otomotiv firmalarına solunum cihazı üretmelerini talep etti. Trump, sosyal medya hesabından “Hızlı olun” ifadelerini kullandı.

'Yen Wuhan: New York'

New York kentinde 450 kişi hayatını kaybederken, ABD basını, New York’un koronavirüsten en çok etkilenen kent olduğuna ilişkin haberleri, ‘Yeni Vuhan’ başlığı ile verdi.

ABD Ordusu Mühendisler Birliği, 37 bin sivil ve askerden oluşan kadrosuyla, 50 eyalette 114 tane geçici hastane yapacak yer aradığını açıkladı. Ordu Mühendisler Birliği Generali Todd Semonite, hali hazırda hastaneye en çok ihtiyaç duyulan New York için hazırlık yaptıklarını açıkladı.

AA