Abbas yönetimi çökme tehlikesiyle karşı karşıya

Filistinli bir yetkili, İşgalci İsrail'in yürüttüğü ‘şiddetli savaş’ karşısında Filistin Yönetimi'nin kendi kendine çözüm bulamayacağını, ancak sahadaki durum bu şekilde devam ederse çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirtti.

Abbas yönetimi çökme tehlikesiyle karşı karşıya

Aşırı sağcı İşgalci İsrail'in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, yerleşimcileri Batı Şeria'daki olası tüm tepeleri işgal etmeye ve orada yerleşim birimleri kurmaya çağırdı. Filistinli bir yetkili, İşgalci İsrail'in yürüttüğü ‘şiddetli savaş’ karşısında Filistin Yönetimi'nin kendi kendine çözüm bulamayacağını, ancak sahadaki durum bu şekilde devam ederse çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirtti.

Yetkili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Yönetim, Filistin halkını geçiş aşamasından Filistin Devleti kurma aşamasına taşımak için kuruldu. Halka ait olan Filistin Yönetimi, halk ve devlet için kurulduğundan İsrail'e bir zafer verme niyeti yok.”

Yetkili İşgalci İsrail'i, Filistin Yönetimi çökene kadar onu zayıflatmaya çalışmakla suçlayarak bu konuda diğer Filistinli grupların da çıkarları olduğu iddiasında bulundu.

Yetkilinin sözleri, İşgalci İsrail'in bu operasyonları durdurduktan yaklaşık 17 yıl sonra Batı Şeria'da hava yoluyla hedefli suikastlara geri döndüğü bir zamanda geldi.

İşgalci İsrail, Batı Şeria'nın kuzeyindeki saldırılarını yoğunlaştırdığını ve genişlettiğini söylüyor. Çünkü oradaki otoritenin bıraktığı boşluğa gidermek istediklerini iddia ediyor.  İşgalci İsrail'in Kamu Yayın Kuruluşu KAN 11, Filistin Yönetimi'nin bu bölgeler üzerindeki kontrolünü kaybetmesi nedeniyle İşgalci İsrail ordusunun Batı Şeria'nın kuzeyinde daha güçlü operasyonlar yaptığı iddiasında bulundu.

Siyonist Rejimin Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, Batı Şeria'daki yerleşimcilere destek vererek Evitar yerleşim birimine yaptığı ziyarette, “Benim tutumum biliniyor. Size tam ve mutlak desteğimi veriyorum. Bundan daha fazlasını istiyoruz. Sadece burada değil, etrafımızdaki tüm tepelerde tam bir yerleşim istiyoruz. Ancak bu şekilde burayı kontrol edeceğiz, kontrolü güçlendireceğiz. Acele edin, tepelere yerleşin” dedi.

Beyaz Saray ise ABD'nin, Batı Şeria'da Amerikan vatandaşlarının risk altında olduğuna dair haberler hakkında İşgalci İsrail hükümeti ile iletişim halinde olduğunu belirtti.