AB Başmüzakerecisinin İran ziyareti sırasında iki Avrupalı tutuklandı

İran İstihbarat Bakanlığı, 'kaos oluşturma' gerekçesiyle iki Avrupalı kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

AB Başmüzakerecisinin İran ziyareti sırasında iki Avrupalı tutuklandı

İran İstihbarat Bakanlığı'nın ülkede "istikrarsızlık örgütleme" suçundan iki Avrupalıyı tutukladığı açıklandı. Tutuklama kararının, Avrupa Birliği (AB) Başmüzakerecisi Enrique Mora'nın Tahran'ı ziyaret ettiği sırada gelmesi dikkat çekti.

İran'ın yarı resmi Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'ya göre Bakanlık ikilinin yabancı istihbarat servisleriyle birlikte "kaos ve sosyal kargaşa ile ülkede istikrarsızlık çıkarmaktan" dolayı tutuklandığını açıkladı. Açıklamada tutuklananların kim olduğuna ve uyruğuna dair bilgi verilmedi.

İran resmi haber ajansı IRNA da düzensizlik yaratmayı amaçlayan iki "deneyimli ajanın" "yabancı komplocular" tarafındna ülkeye gönderildiğini belirtmişti.

 Gündem "Viyana müzakereleri"

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Siyasi Direktörü Enrique Mora, ABD ile İran arasında çözüme kavuşamayan meseleler nedeniyle çıkmaza giren Viyana'daki nükleer müzakereleri yeniden başlatabilmek için dün akşam Tahran'a gitmişti.

Mora, ABD ile İran arasındaki meseleler nedeniyle çıkmaza giren Viyana'daki nükleer müzakerelere dönüşü sağlamak için temaslarda bulunacak.