60, 70, 80... Saatler sonra mucize gibi kurtuluşlar...

Yıkıcı depremin üzerinden 3 gün geçti. Arama kurtarma ekipleri zamanla yarışırken, ailelerin enkaz başlarında, dualar eşliğindeki bekleyişleri de devam ediyor. Bebek, yaşlı genç her yaştan depremzedelerin, depremden 60, 70, 80 gibi uzun saatler sonra enkazların altından sağ olarak çıkartılması ise adeta birer mucizeyi andırıyor.

60, 70, 80... Saatler sonra mucize gibi kurtuluşlar...

Yıkıma neden olan depremden en fazla etkilenen Hatay ve Kahramanmaraş ile bölgedeki diğer illerde yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları yapılıyor. Enkazdan saatler sonra sağ çıkarılanlar adeta birer mucizeyi andırırken, bu haberler, yakınlarını bekleyen aileler için umutları artırıyor.

 HATAY'DA ENKAZDAN 7 AYLIK BEBEK VE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK KURTARILDI

Hatay'da enkaz altında kalan 2 yaşındaki Mert Tatar, depremden 79 saat sonra kurtarıldı.

Yine Hatay'da enkaz altında kalan 18 yaşındaki Davut Çerçi, Isparta, Eskişehir ve Burdur'dan giden kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla 69 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

7 aylık bebek  de depremden 66 saat sonra enkazdan kurtarıldı Hakkari'den Hatay'a giden Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), depremden 66 saat sonra 7 aylık bebeği enkazdan sağ çıkardı.

Hatay'da, Konya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri de, depremden 68 saat sonra 6 yaşındaki Duha'yı enkazdan sağ çıkardı.

MALATYA VE GAZİANTEP’TE 79 SAAT SONRA GELEN MUCİZE

Malatya'da yıkılan binanın altında kalan kadın 79 saat sonra sağ kurtarıldı.

Depremden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde de 17 yaşındaki Ünzile Sevimli, bina enkazından 78 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

YAŞLI ADAM VE BİR KADIN 80 SAAT SONRA KURTARILDI

Malatya'da yıkılan binanın enkazında kalan yaşlı adam 80 saat sonra kurtarıldı. Öte yandan Hatay’da uzun uğraşlar sonucu 40 yaşındaki Selma Hasar'a ulaşıldı. Depremden 80 saat sonra enkazdan kurtarılan Hasar'a olay yerinde ilk müdahale yapıldı.

77 SAAT SONRA ADIYAMAN’DA KURTARILDI

Adıyaman'da ekiplerin uzun süren çalışmasının ardından 36 yaşındaki Yılmaz Çetin'e ulaşıldı. Çetin, alkışlar ve tekbirler eşliğinde karşılandı. Depremden 77 saat sonra sıkıştığı yerden çıkarılan yaralı, ambulansla hastaneye sevk edildi.

3 KİŞİLİK AİLE 73 SAAT SONRA ENKAZDAN KURTARILDI

Kayramanmaraş'ta yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ederken 73 saat sonra güzel bir haber geldi. Ekipler 55 yaşındaki Ali, 40 yaşındaki eşi Zelal ve 5 yaşındaki kızları Mir Berzan Bağış'a ulaştı. Enkazdan yaralı çıkarılan aile tekbir eşliğinde sıkıştığı yerden çıkarıldı.

Yine Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, Samsun'dan giden itfaiye ekibi, depremden 70 saat sonra bir binanın enkazından 50 yaşındaki Ahmet Ali ve oğulları 22 yaşındaki İbrahim Ali ile 15 yaşındaki Muhammet Ali'yi 8 saatlik çalışmanın ardından sağ kurtardı.

72 SAAT SONRA AYNI BİNANIN ENKAZINDAN 4 KİŞİ KURTARILDI

Hatay’ın Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi'nde de enkazda yapılan çalışma sonucu ilk depremden 72 saat sonra 5 yaşındaki Hazal ile annesi Betül Güner kurtarıldı. Aynı enkazda bir baba ile kızına da ulaşıldı. Enkazdan yaralı çıkarılan 4 kişi, hastanelerde tedavi altına alındı.

DİYARBAKIR'DA ENKAZ ALTINDAN 5 KİŞİ 72 SAAT SONRA ÇIKARILDI

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 5 Nisan Mahallesi'nde bulunan Yoldaş Apartmanı'nın enkazından 4 kişi 70 saat sonra bir kişi de 72 saat sonra olmak üzere 5 kişi daha sağ olarak kurtarıldı.

Yine Diyarbakır'da depremde yıkılan binanın enkazından, arama kurtarma çalışmaları sonucu yaklaşık 81 saat sonra 8 yaşındaki bir çocuk yaralı çıkarıldı.