6 ülkeden, "balistik füze" denemesine kınama

ABD, İngiltere, Fransa, İrlanda, Arnavutluk ve Japonya ortak açıklama yaparak Kuzey Kore'ye nükleer programına ve balistik füze denemelerine son vermesi çağrısında bulundu.

6 ülkeden, "balistik füze" denemesine kınama

ABD, İngiltere, Fransa, İrlanda, Arnavutluk ve Japonya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Kuzey Kore'nin son füze denemesini görüşeceği oturum öncesi ortak açıklama yaptı.

6 ülke adına açıklama yapan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, 6 ülke adına yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'den istikrarı bozan eylemlerden kaçınmasını istedi.

Kuzey Kore'nin 5 Ocak'taki balistik füze denemesini kınadıklarını belirten Greenfield, füze denemesinin BMGK kararlarını alenen ihlal ettiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Kuzey Kore'nin füze denemelerini görüşeceği oturum öncesi 6 ülke adına ortak açıklama yapan Greenfield, Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arınması için diyalog çağrısı da yaptı. 

En son denemesini Ekim 2021'de yapan Kuzey Kore, 5 Ocak'ta denenen bu füzenin denizaltıdan fırlatılan yeni tip balistik bir füze olduğunu iddia etmişti.